En ny vecka

Denna vecka började tungt. Åkte till jobbet i morse och jobbade så länge jag orkade. sen var det bara att åka hem och krypa ner. förkylning och feber. Så nu ligger jag i sängen och ska försöka titta på Leksand-Mora och hoppas på att Lekand går segrande ur den striden.... Blir väll inte så många mer rader i dag utan ska föröka peta i mig en Alvedon så jag orkar titta...

Ha det bra med er så höres vi snart igen!

Fredag en dag i mängden

Godmorgon!

Äntligen får jag en liten morgon för mig själv. Vi är på väg att bli sjuka här hemma hela familjen troro jag. Ont i halsen och hostiga. Lyssnade på radion i går och hörda att forskare tror att Alzheimers kommer frå syrebrist i hjärnan. Att syrebristen skapar det ämne som orsakar Alzheimers. Ja man kan ju alltid hoppas att dom kan hitta ett bote medel åt dom som är i början av sjukdomen eller ett vaccin åt oss andra.

I går var vi på jobbet i väg och tittade på en mässa i Falun och tittade på allt möjligt roligt inom träindustrin. En mycket trevlig dag måste jag säga och inte att förglömma mycket lärorik.




Onsdag!

Visst är det roligt när allt krånglar och inget vill stämma! Nej usch! Men jag har iallafall världen bästa jobb och jag trivs som fisken i vattnet. Jag fick iallafall ett gott skratt innan jag åkte hem. Det är tur att man har roliga arbetskamrater. Få se om jag kommer i håg vad han sa...

Det var mannen som kom hem efter jobbet och frugan stod och väntade på honom innaför dörren helt naken med en blomma i munnen och förberede sig på en het stund. Var på mannen kliver in och ser frugan med blomman i munnen och utbrister.
- Har du svalt en blomkruka!

Något sådant!

Jag har grunnat mycket denna vecka på pappa. Det far många tankar igenom huvudet! Vad händer efter detta liv? Vad tror jag? Det är mycket som kretsar runt. Nästa vecka ska jag iallafall häls på honom igen och se hur det är med honom. Ska kolla om min broder vill följa med.
Sen har jag något roligt att berätta för er i styrelsen på mötet näst gång och jag hoppas att det kan generera lite pengar till föreningen så vi kan göra en rolig tripp nästa år med!

Saknar dej pappa!

Var tar tiden vägen!

Lite för lite tid de senaste dagarna för att blogga men i eftermiddag så tittar jag in för ett blogginlägg.. Höres då!!!

Helgen

Tänk er att sitta på kvällen i en stuga i skogen. Det är aldeles tyst runt om kring er. Det enda ni hör är elden som sprakar och man bar njuter av tillvaron. Att få sitta så och njuta är väll höjden av lycka. Så hade jag det i helgen. Inte undra på att pappa älskade att vara ute i sommar stugan. När jag satt där med min bästa kompis tänkte jag på hur underbart livet kan vara i bland. Tankarna gick  och kom och tystnaden var helt underbar. Jag tänkte på hur pappa satt där på morgonen och gjorde upp en eld innan han tog ekan och rodde ut på sjön för att fiska upp några abborrar. Vilken fin tid han hade. Att få sånna stunder i livet är helt underbart och jag tycker alla kunde få ha det så ibland. Saknaden efter den tiden tillsammans med pappa i sommarstugan är stor. Men ni ska veta att jag har haft en underbar helg och att få göra detta en sista gång innan vintern var fantastiskt.

onsdag

Mitt i veckan och bara att slita på. I kväll bär det av på Hockey pucks tävling i den stora staden Leksand.  Det ska i allafall bli fantastiskt roligt. På Torsdag då blir vi hemma själva jag och tindra. De ska bli lite små mysigt. Linda och Amanda ska till ögon i falun och jag kan inte för har det lite fullt upp på jobbet. Tänk vad skulle vi män vara utan kvinnor? (troligtvis förmögna).
I bland känner jag att det skulle vara dax att åka i väg ett par dygn kanske på en kryssning så jag fick vara lite själv med min underbara sambo. Det får väll bli av någon gång som med allt annat man vill här i livet. '

Jag funderar och funderar på hur vi skulle kunna få in några kronor extra till föreningen så vi kunde gör nått liknande nästa år. Som turen mad vasa (mycket uppskattat) men sådant kostar ju pengar. Jag har några små idéer men vi får se vart de leder någonstans. Ja happ dax att åka snart. vi får la se vad jag ska hitta på men lite pengar te demens föreningen.

Kramar på er .....


Vet inte vad detta vart;)

Detta är en sådan morgon när jag inte känner för nått. Annars brukar jag sprudla av energi bara jag fått i mig kaffet ;)
Skämt och sidor nej men Tisdagar och Torsdagar är väll lite sega. Eller? I går jobbade skallen på högtryck hela dagen. Har haft både ideér och tankar kring Jobbet och pappa. Det blir nog lätt så nu när man står och målar i en källare på dagarna. Tankarna går och det kan vara väldigt skönt ibland. Denna vecka rullar på och snart är det fredag är det int konstigt. Tiden springer i väg snart säger man väll var tog livet vägen. även om jag bara är 29 så går ju allt så fort och ju äldre man blir ju fortare går det. Hur ska det då bli när man kommer till femtio då går livet så fort att man inte hinner med alls eller så har man blivit så långsam så man inte hinner med;)
I dagens samhälle så ska här stressas och skyndas. Till vilken nytta? Resultatet blir inte bättre och det är inte säkert att det gick fortare. Att ha brottom förstör både kropp och själ. Jag själv åkte på mag muns brock. Å ändå har vi ett samhälle som språkar för att allt ska gå fortare och fortare. Kommer vi ens laga mat i framtiden eller är det micro värmt skräp som kanpt har näringsämnena kvar? Jag tycker att man ska ta det lite lungt ibland. Ta och köp den där dyra oxfilen och ät den där gräddiga såsen och njut. Jag mår hellre bra en att jag ska gå runt och funder på vad alla andra tycker. Det är så fixerat kring att man ska vara smal och bla. bla. bla idag!

Nej jag vet inte vad detta vart för inlägg idag. Jag bara skrev från skallen. (där finns de ju inte så mkt)
Jag tyck bara att man ska må bra och strunta i vad andra tycker. Jag kan bara gå till mig själv det har varit väldigt tuffa tider för mig och det har gjort sin ärr. Men jag är stolt i dag och jag har försökt tänkt på mig själv. När jag var mitt uppe i det så hade jag kompisar som hjälpte mig att må bra. I dag tänker jag bara att man ska må bra och bryr mej inte så mycket om vad andra tycker. Mår man bra själv så kan det inte bli bättre;)


Åter en ny vecka

Jaha då börjar en ny arbetsvecka med allt vad det innebär. Men jag får säga som mor min man får va glad att man har ett arbete att gå till och jag måste ju säga att jag trivs fruktanvärt bra! Jag hoppas att jag kommit på något bra för föreningen oxå måste bara kolla om det är genom för bart och om det är det så kommer jag att höra av mig på mail till hela styrelsen inom kort. Jag tror att det kan vara en ganska bra idé om jag kan få fler att nappa på den.

Tycker ni att jag ska ta en rolig historia för att sparka i gång veckan da? Det är lite segt så här på måndag morgon och alla som har hört mig och Thomas föreläsa vet att vi tar humorn till hälp och jag tror att skratt är bästa medicinen i många avseénden.


En jag tycker om:
En passagerare knackade försiktigt på taxichaufförens axel. Taxichauffören
kissar i brallan, tappar kontrollen och stannade millimeter från att
krascha ett skylt fönster. – Wow, du är ju helt galen! Jag knackade ju bara
lite försiktigt… – ledsen, första dagen på jobbet. Har kört likbil i 20 år.


En för er kvinnor;)
Igår diskuterade jag och min fru om dödshjälp.
Jag sa till min fru om det händer mig, så tillåt inte att jag blir liggande
raklång med näring från en flaska och stäng av apparaten som håller mig vid
liv.
Då reste sig min fru och stängde av tv:n, kopplade ur datorn och hällde ur
min öl.
Kvinnor är snabba att fatta livsviktiga beslut...

Jaha då bär det väll av te Jobbet snart då.. Ta hand om varandra och varför inte dela ut en extra kram till någon idag!

Lördag

Hur ofta tar man dagen som den kommer och bara tänker på sig själv? I många fall så tror jag att svaret blir nästan aldrig. Att ge sig en dag lite då och då är väll inte katastrof? Eller? Jag tycker att alla bara stressar och stressar idagens samhälle. Det är inte konstigt att människor blir sjuka.
I dag vaknade jag och var hur pigg som helst och jag kände nej jag sover en stund till. men det skulle jag inte gjort vaknade två timmar senare med världens skallebank. Usch! Så nu sitter jag här och försöker kurera mig.

Jag tänker iallafall ta dagen som den blir idag!

Jag är så stolt över min äldsta dotter som idag sa att hon skulle städa rummet och gjorde sen kom hon och sa att nu är det bara damsuga kvar. Hon frågade om jag kunde sätta i sladden åt henne och det gjorde jag. Sen damsög hon rummet aldeles själv . Utan att pappa har sagt att det behöver städas. Undrar om hon har kommit på vad det är för dag idag;) Hmm kan det vara Lördagsgodis som hägrar.


Jag tänkte att jag skulle filma lite under nästa förläsning och kanske lägga upp lite klipp på bloggen. Vi får se hur det blir men det är en tanke jag har iallafall. Och ni vet väll om facebookgruppen: Ung anhörig i demensens skugga? för er som vill skriva av er lite!

Fredag och snart älg jag menar Helg

Åååå Äntligen fredag.  Nu sitter jag här och tittar ut och det är bäck svart ute. Tänk vad glad man blir. Kaffe pettern är på och det sprids en himelsk doft av kaffe i huset. Nu har jag det som bäst. Att få sitta här med mitt kaffe och fundera på allt och ingenting helt själv med min kaffe kopp då mår jag som bäst. Ja Artickeln vart ju bra så då slipper man gå och vara nervös längre men jag trodde jag skulle få en chock när jag läste löpet på väg hem från jobbet. ler;)
Men jag är nöjd jag hoppas att det ger mer tankar och mer förstålse för alla drabbade inom denna sjukdom eller demens över huvud taget. För det är en fruktansvärt påfrestande anhörig sjukdom som ställer till det mycket i mångas liv. I kväll kommer en av min bästa kompisar hit. En kille som stöttat mig mycket igenom livet. Det finns inte många som honom och han värderar jag högt! Det ska bli kul för det var ett tag sen vi sågs.

Jag har inte hälsat på pappa på ett tag och det börjar göra sig påmint i bakhuvudet. Jag vet ju att han har det bra där han är men nu är det dax snart igen att ta en tur men jag måste känna den där känslan att jag vill och orkar. Jag ska ändå till Leksand så jag tror jag ska ta en sväng in till honom på söndag.

Ja å nu är älgjakts veckan snart till ända. Tänk jag minns jag skulle med ut när jag var liten med pappa. å vilken spänning och just denna veckan skulle jag vara med två dagar och jag visste att pappa hade skjutit dagen innan och valde att sitta med min bror för vad är oddsen att pappa skulle få skjuta igen och vad händer jo pappa skjuter ytterligare en men jag och bror min såg inte en älgskånk. Så dagen där på tänker jag nej nu har pappa skjutit för hela veckan så jag sitter med bror min igen och vad händer. INTE EN ÄLG men jag hör ett skott och pappas röst på radion. Han har skjutit igen. Han sköt fyra älgar den jakten! Men du bror min! Du har ju verkligen haft närkontakt med älg! Ni som känner min bror kan ju fråga honom om älgen Hubert;) ( brorsan kanske en ny tränings metod)

                                             

Torsdag morgon en morgon som vilken som helst

Usch vilken morgon! Huvudvärk och ont i kroppen, Nej fy. Jag har nästan lust att gå och sova igen.  Idag var det tuffa bananer som min kära bror bruka säga.
Det jag skrev om här om dagen om drömmar. Där har hoppets låga tändts igen. otroligt nog. Skam den som ger sig. Det är skönt att folk kan lyssna när man kommer med en idé sen får vi se om den kan bli genomförd. Men hoppet finns här på nytt:)

Igår satt jag och funderade på vad jag skulle vilja göra med mitt liv igentligen och ja vad skulle jag vilja? Något betydelsefullt skulle jag vilja göra. Göra något för andra som har det svårt här i livet. Men då måste jag ha det som jobb på något vis för annars räcker jag inte till åt min familj. Det är under bart att komma ut och föreläsa även om det kan vara tunga takar som kommer upp när man står där. Att få dela sitt liv med andra, att få berätta att dom är inte ensama om att ha det svårt men det finns stöd och hjälp att få.

Inte vet jag om jag är med i DD i dag heller och har lite snurr iskallen om det blev bra. ähh vad gör det om hundra år (eller hur Nina) Jag hoppas att jag gör något bra för andra. Det känns så iallafall och då är det bra;)

"Vet ni idag smakade kaffet förträffligt"

Tänk om jag kunde få hålla på med anhörigfrågor och hjälpa andra drabbade under en månad. Jag skulle kunna tänka mig det som jobb. Men om jag hade råd och var miljonär då skulle jag göra det ideellt veckorna runt.  Ja jag har mycket tankar och ideér som jag skulle vilja genomföra och jag tror att tre av dom är riktigt bra. Men som sagt en sak i taget.

Om det är någon som har intressanta idéer vad man kan göra för att hjälpa anhöriga ellar andra frågor kring mina tankar. komentera gärna eller skicka ett mail: pliggen6@hotmail.com

"Nu vart det mycket text idag"

Drömmar

Godmorgon!

Sitter här med kaffekoppen och tittar ut i det frostklädda landskapet och drömmer mig bort ett slag. Jag har en dröm som jag och min bror har jobbat hårt med de senaste veckorna men vi kommer ingen stans. Varför ska saker vara så svåra att genom föra?
I dag ska vi träffa Dala demokraten och göra ett repotage som jag hoppas ska bli bra. Jag har lite funderingar om vi ska gå ut med våran dröm där. Det är ju så att det finns en sak som hjälpt mig mycket i mitt tänkande och gjort mig bered på vad som skulle komma gällande pappa och den grejen skulle jag vilja förnya. Det är ju bara det att det ska kosta så mycket pengar så en vanlig svensson som jag skulle ju kanpast ha råd. Även om jag vill.
Att få drömmar till verklighet är aldrig lätt det vet jag ju och att dom ofta krossas har jag förstått men varför kunde vi inte få genomföra detta när jag vet att det skulle kunna hjälpa andra.

Saknaden av pappa har den senaste tiden varit enorm och tankarna har spelat min kropp ett spratt. I går satt jag och tänkte varför just min pappa mina kompisars pappor har det ju bra och dom är med när vi hänger ihop. Men min pappa han ska bara leva som han gör. Han är ju glad men det är ju oxå det enda. Det ska bli skönt att få vara med brorsan idag och liva upp stämmningen i dag. Han är som ett berg som man kan vila sig imot när det är tungt, Ett berg som aldrig ger vika.

allmänt snack

Ja då var det måndag morgon och dax att ta ny kraft och gå till jobbet. Ute är det alldeles svart som natta. usch! Nu är det nästan så det får komma lite snö så det blir lite ljusare.
Jag har iallafall haft en underbar helg med fyrhjulingsåkande ca 6 mil i skog och mark. Varit ute och åkt lite led och grillat korv. Bara haft det bra igentligen.
I går då slet jag på gården så mycket jag orkade för att allt ska bli klart innan snön kommer.

I morgon då ska jag träffa min älskade pappa och min bror, Det ska bli så skönt att få vara med brorsan ett tag och bara vara snacka lite om pappa och skämta lite. Jag och min bror skämtar väldigt mycket med varandra för att orka med i bland och det är helt underbart ibland.

ojojoj nui lär jag dra till jobbet.. Hej hej

Efter föreläsningen!

Nu har jag kommit hem och landat efter föreläsningen. Det känns jätte skönt och vi har fått beröm från alla håll och även mer föfrågningar om fler föreläsningar. Sen blir det även en träff med tidningen på tisdag för eventuellt ytterligare ett repotage. Jag är så glad och nöjd men vi skulle behövt en 20 min till. Vi han inte riktigt med allt vi skulle.
Men jag är nöjd och känner mig mycket glad inombords och så här skulle jag vilja må jämt. Sen har jag ju en bror som inte är av denna värld.. Det är tur att du finns brorsan;)
Jag hoppas verkligen att dom som var där var nöjda och att det vart lika bra som det känns...

Nationella Anhörigdagen

Idag är det Nationella anhörigdagen och det bär av till Leksand för att föreläsa. Det är som det brukar fjärilar i magen när det bär av men man känner sig stolt och stark som en oxe när det är gjort. Det gäller bara att fokusera på det man ska säga och göra. ;)
Jag kommer att var måttligt nervös sekunderna innan  men det är som det är med de. Jag är stolt och glad att jag har en bror som kan prata och är med i föreläsningen. Han har till och med gjort allt jobb denna gång. Tänkt tillbaka och satt upp stöd ord.
Just nu sitter jag och bara har det bra. Tittar ut igenom fönstret på den trista höst morgonen. Jag hör till och med fåglar som inte get sig av än. Det kvitrar utanför fönstret.. Härligt..
Nej nu är det dax för en kopp kaffe så jag vaknar tioll lite.

Vårda varandra och glöm inte att ett värmande ord kostar så lite..

Morgon grubblande

Jaha då var det ny vecka igen. gud vad tiden går. Jag sitter och funderar liten medans jag väntar på att det ska bli "time" att fara till jobbet. På Torsdag då är det dax för att föreläsa lite igen på Nationella anhörghetsdagen. Känns lite speciellt i magen men det går nog bra.
Tänk bara för ett par veckor sen när jag satt här och funderade på morgonen då var det ljust ute men nu är allt mörkt, trist och grått. Snart är kalla vintern här med förkylningar och allt vad det innebär. Särskilt när man har små kottar.
Så här kan jag sitta lite för mig själv på morgon innan jag går och tankarna rullar i huvudet. Barnen och hundarna sover. Det är bara jag som är vaken..  Det kan vara den bästa stunden på dagen många gånger och idag var det riktigt skönt. Jag hör bara litet svagt surr från datorn och mina egna klick på tangentbordet men annars är det tvär dött här hemma.. Men nu är det dax att ge sig av strax och börja dagens slit;)

Ha det bra så är jag snart tillbaka

Söndag HÄRLIGA Söndag!

Denna vecka har bara krånglat allt har gått i mot mig.. PÅ jobbet krånglade färgsprutan och där efter krånglade färgen sen ringde min nalle. Då tvär dog den och startar inte mer. Usch.... allt har bara gått i mot. Men på måndaga då lägger vi alla motgångar åt sidan och tar nya tag;)
I dag står det  på att göra listan.
Diska,
Städa lite,
Bada av barnen,
laga mat,
Titta på hockey,
spela bingolotto och sen någonstan där i mellan skulle jag ha varit till skeberg till bror min men det vet jag inte hur det ska gå till.

Bäst jag sätter i gång med detta nu för annars kommer jag absolut inte hinna innan Leksands matchen...

RSS 2.0