sista inlägget i år;)

Det har varit tuffa tre dagar då pappa vart sjuk i veckan och i onsdags natt fick jag åka till mamma då pappa inte kunde lägga sig och inte sov då han hade så ont i nacken. jag så åt mamma att ringa ambulansen då han peckade på örat och sa att det gjorde så ont där. larmcentarlen frågade om mamma bode på adressen hon ringde i från och mamma sa ja men ambulansen fick min hemadress då det är mammas och pappas gammla hus. Dom åkte hit och gick in halv tre på natten och väckte linda och hundarna eldade igång. Linda förklarade var dom bodde och jag gick ut och mötte ambulansen hemma hos mamma. Dom kunde inte göra nått och vi fick avvakta. jag fick nästan lyfta ner pappa i sängen då han hade så ont. jag åkte hem och somnade kanske runt fem på morgonen. Så det vart bara ett par timmars sömn. Dagen efter åkte vi in till leksandsvårdcentral och träfade läkarn och pappa fick medisin. det var två röriga dagar och jag var trött och tankarna snurrade. Jag irriterade mig på hur folk tittade på pappa när jag hjälpte honom. Tänkte átt kan ni inte förstå att han har alzheimers och inte klarar saker själv eller ska jag linda ett bandage runt skallen så ni förstår att det är där han är sjuk. Nu har jag haft fullt upp under dagen och fixat hemma för svärmor och svärfar kommer och vi blir elva personer ikväll. Allt har varit upp och ner dom senaste dagarna och jag har varit väldigt nere men jag hoppas det blir bättre i kväll. Gott nytt år på er och ta hand om livet för det är för dyrbart att slarvas bort...
Hej hopp i julstöket...

Jah då var det dan före doppare dan....
Jag har så mycket att stå i så det blir inget skrivande fören i mellan dagarna men jag ville önska alla en god jul...
om julen och skridskor

Ja nu är det snart julafton igen. då kommer Tomten till min snälla barn och så kommer farmor, farfar och gammelfaster Inger och firar jul med oss. De ska blir roligt och trevligt.

 
Jag ser på pappa att han har svårt att veta vilka vi igentligen är och ibland så säger han de rent ut. Jag hoppas att min barn kommer komma i håg något från farfar när de blir lite större. Det är klart att jag har många roliga historier om pappa som jag kan åter berätta. Jag saknar tiden med min pappa som alltid nu bara kommer finnas som minnen. Det känns sorligt att det bara ska behöva vara minnen. Jag försöker ju att ge mina barn liknande stunder i livet som jag fick upp leva som barn. Vi var ner och åkte skridskor förra veckan med farfar och farmor. Det var första gången för Amanda. Hon åkte och åkte och när hon till slut lärt sig att åka lite själv så ville hon aldrig sluta. Fast pappa hade ont i fötterna och ville hem för länge sen. Men jag märkte en sak, farfar var räd för isen och ville inte vara där. Jag tror att han komihåg att han har nästan dränkt sig två ggr i sjön på vintern. Nej nu måste jag till jobbet och jobba.. kommer snart tillbaka och fortsätter... 

saknad

Att saknaden av sin friska pappa är så stor.
Jag tror ingen förstå hur mycket jag skanar honom...
Att älska och sakna sin pappa är så fruktansvärd jobbigt.
Om du ändå fanns en minut vid min sida så jag kunde berätta hur mycket jag älskar dej..
Du är verkligen den hjälte jag sett upp till och den som alltid funnits där för mig..

Jag har haft en svår tid på slutet då jag ser att han försvunnit mer och mer...
det finns så mycket jag vill skriva men inte i dag.
återkommer i morgon...

kramar till alla mina vänner som ställt upp på mej den senaste tiden...

tillbaka snart

förlåt för att jag inte skrivit nått på ett tag men skriver snart igen...
Det har varit mycket nu och jag har inte haft orken eller tiden men har mycket inombords som vill ut och det kommer snart...

En helt underbar komisk berättelse!

En ung kille från en by i norra Norrland flyttade till Stockholm och gick till ett stort köpcentrum för att söka jobb.
Chefen för köpcentret undrar:
-Har du någon säljerfarenhet?
Killen svarar:
-Nååå, jooo..., no ha ja jobba som säljare hemma.
Eftersom chefen tyckte killen verkade trevlig och hade bra CV bestämde han sig för att anställa honom.
-Du kan börja i morgon bitti, sa han. Jag kommer ner efter vi har stängt i morgon kväll och ser hur du har haft det på din första dag.
Killen hade en tung dag, men till slut var den till ända. Efter stängningsdags kom så chefen ner som han lovat dagen innan.
-Hur många affärer gjorde du idag? frågade han.
-En, svarade killen.
Då blev chefen lite fundersam och sa:
-Bara en!?Våra försäljare brukar normalt göra mellan 20 och 30 affärer på en dag. Hur mycket pengar rörde sig affären om?
Killen svarade: 1.911.138 kr.
Chefen blev mycket överraskad och sa:
-En komma nio miljoner??!!! Vad sålde du då till honom?
-Först såld ja en liten metkrok. Sen såld ja en mellanstor metkrok. Därefter såld ja en stor metkrok. Sen blev de ett metspö. När ja sen fråga vars någerscht han sku fisk svara han att han sku åk ner till kusten. Då sa ja att han sku behöv en båt, så vi gick ner till båtavdelningen.
Ja såld han den stora Baylinern me dubbla motorer.
Sen visa de sig att hans lilla Honda Civic inte fick dra den stora båten, så ja to me han till bilavdelningen och såld han den där 4-hjulsdrivna Chevrolet Tahoen.
Chefen, som nu var i chocktillstånd sa:
-Så du menar alltså att en kille kom in för att köpa en metkrok och du lyckades sälja honom en båt och en bil???!!!
-Nej, nej! Han kom in å skull köp tamponger ti sin fru, och då sa ja att han lik gärna kund åk och fisk, eftersom helgen ändå va förstörd.  
 


Mycket i huvudet

Eftersom det varit mycket i huvudet och jag känner mig mycket ledsen från och till så är det mycket som bubblar upp. Jag skriver ibland mycket innan jag tänkt efter, men det är så här Jag tycker och tänker. Jag vill inget hellre än att min pappa ska vara frisk och jag vill inte heller att andra ska insjukna i demens. Jag känner själv just nu att jag skulle behöva ett sammanbrott och gråta lite men det är nått som stoppar mig. Jag kan inte sätta fingret på vad det är men det känns inte som jag orkar bryta i hop just nu även om det är skönt efteråt. Det känns som kört av vägbanan och behöver lite hjälp upp på vägen igen.. Jag vet att det varit så ett par gånger förut och jag vet oxå att det kommer att bli bättre men just nu ser jag allt i svart.

Jag satt en stund i dag efter jobbet hemma hos min svåger och pratade med Thess och det kände så skönt att bara få prata av sig en stund om sina funderingar. Hon är så förstående och det känns verkligen som jag kan prata med henne om det mesta...

Nej nu ska jag ta och duscha och bara ha det bra i kväll så känns det så mycket bättre ska ni se.. kram på er

Så arg

Nu ska jag ta detta när jag lugnat ner mig lite ;)

Satt i går och läste falukuriren och det står om att 29 stycken står i kö för att komma in på boende i leksand men det finns inga plateser och sedan läser jag DD och där står det att 3 chefer i leksands kommun får löneförhöjning. För mej är detta fruktansvärt frustrerande att läsa. Löne höjning det har dom råd med och göra i ordning kommun huset finns det pengar till men knappast till vården, skolor och omsorg. inte konstigt att man blir besviken på kommunen.


RSS 2.0