Måndag härliga måndag

Måndag härliga måndag som min pappa alltid sa. I dag ska jag ut med pappa och hitta på nått tänkte jag. Dom var haär i går och fikade mamma och pappa så jag frågade han om vi kanske skulle åka en sväng idag och det ville han. Han vill väll att vi ska åka en sväng ut i skogen så vi gör väll det även om han nog inte känner igen sig men det blir nästan som förr iallafall.

Jag sitter här och dricker mitt kaffe och bara har det bra igentligen. lie ont i huvudet, lite trött och utan arbete för tillfället men vad gör väll det när det finns andra som har det värre. Den ska vi få se om jag har en rolig sak till att berätta om längre fram i veckan. Hoppas det! ja igentligen två men den ena är bara i planeringssatdiet än men jag tycker det är en bra idé. Ska fråga Beth och Nina sen om dom tycker att det är nått bra;)... Jaja nog med snacket i gåtor. Det ska bli underbart att få vara med pappa själv en stund idag. Bara huvudet blir bra.


Föreläsningen 16/3
Jag hoappas att föreläsningen och års blir uppskattat av våra medlemmar. Jag själv tycker att vi ordnat det bra även om det kvarstår en del jobb men de tar vi itu med på onsdag på styrelsmötet. Jag själv ser fram imot att träffa Anita landén igen och hoppas på mycket folk. Jag tänkte att jag skulle vara med och se första föreläsningen eftersom jag ändå är ledig vad det ser ut. tänkte även jag skulle lura med min bror. Detta kommer att bli lyckat!

Demensförningen Leksand
Jag hoppas det blir ett roligt kommande år för föreningen och jag hoppas på att vi kan få värva lite fler medlemar. Jag satt här och läste årsberätelsen från år 2010 som Beth så fint skrivit ihop om jag frågar lite snällt och den blir godkänd så kanske jag kan få lägga upp den här. Så ni kan få se vad vi gör för våra medlemar. Någon av mina läsare kanske är intresserad av att srödja föreningen eller bli medlem? Det är bara att höra av er!

Nej nu ska jag ta och fixa huvudet och ta och åka upp till pappa. Hoppas ni får en trevlig dag så åter jag ikväll och berättar om dagen och kanske lägger upp lite bilder från vår tur. Hoppalång...

Jaha då var det helg

Hallå på er....
Har legat krasslig några dagar men i dag är det hyfsat bra. Har suttit och mailat lite om filmen här på morgon så vi får se om vi kommer igång snart. Jag har en dotter som är aldeles under bar när jag låg igår så kom hon med vatten till mig och sa att man måste dricka mycket när man är sjuk. Vilken tjeje jag har! Ja och vad händer i dag da? inte mycket ska kolla på slaget om siljan på TV och sen får vi se. Har kompisar som jagar på mej och tycker att jag ska komma på fest efter matchen men det beror på hur jag hkänner mig men det skulle onekligen vara roligt för de var ett bra tag sen jag var ut och Linda har sagt att jag får gå ut om jag vill. Så vi får la se... Hoppas det är bra med alla er där ute.. kramar på er.

Hoppalång!!

Jaha då var jag tillbaka.. ville bara slå ett slag för en sida som jag gillar skarpt. Har suttit på morgonen och läst om färgval och dyl till mat och så för dementa. Detta är för mig väldigt intressant och jag hoppas fler kommer gilla den. Lägger ut en direkt länk för det jag tyckte var intresant läsning.. Hoppas ni tycker det samma!
 http://www.demenscentrum.se/Arbeta-med-demens/Metoder-och-arbetssatt/Mat-och-maltid/Hitta-ratt-med-hjalp-av-farg/

;)

På måndag nästa vecka ska jag och pappa vara tillsammans medans mamma jobbar. Jag hoppas det går bra och att allt inte blir för mycket upp och ner men det brukar ju gå bra. Jag vet att mamma har det jobbigt med honom just nu. Det berättade hon igår och jag kände att hon behövde stöttning av mej men jag vet inte riktigt vad jag ska säga ibland när hon kommer så och vill prata. Det är ju inte bara och säga som pappa alltid sa: Det löser sig. Det har förövrigt gått i arv till mej;) Linda gnäller på att det säger jag alltid... Nåja skämt och sidor. Det kan var tufft ibland att vara en stöttande person oxå Just kanske för att man själv är involverad. Jag tror att jag ska åka upp och hälsa på när pappa kommit hem i dag. Dricka lite kaffe innan ungarna ska hem från dagis. Nej nu måste jag upp med ungarna på dagis kommer tillbaka lite senare. Ha det..

Tillbaka efter träning

Jaha nu är jag tillbaka efter enm 35min trmpning på våran crosstrainer. Jag stod i duschen för en stund sen och tänkte på hur mycket jag vägde 2009 och jag måste säga att jag är ändå ganska stolt att jag kommit så här långt med vikten. Vi började hårt med viktminskning jag och linda hösten 2009 och jag gick ner ca 10kg på ett halvår och det får man säga att det är ganska bra för att bara äta rätt och inte träna speciellt mkt. Jag ska titta om jag har några bilder på hur stor jag var dåDet här är våren 2009 och då väger jag runt 95kgDetta är i juli 2010 då vägde jag runt 75kg alltså 20kg mindre ett år senare och idag väger jag runt 70kg och jag jobbar fortfarande med formen på kroppen men jag känner mig starkare och friskare. Man får ju säga att det är ju svårt att hålla vikten som kock men nu går det bättre. Jag måste ju oxå säga att min sambo Linda är extremt duktig oxå. Ja det var lite om mej det som bara poppade upp men ni ser vad man kan fixa bara igenom att ät rätt och så mår man så mkt bättre...

Helgen i korta drag

En morgon med huvudvärk, snöfall och jobbiga ungar. trevlig morgon? nej! I helgen så var min moster upp och hälsade på hos min mor. Dom var hit ner och fikade i lördags. Mamma och moster har haft en riktigt rolig helg tillsammans i Borlänge. Där mi n kära syster visade min blogg för dom. Dom hade skrattat duktigt sa mamma om fisket i Idre och hurmoster vart daskad i ändan av gäddan. Hon undrade ju direkt om någon hade undrat om de var sant eftersom hon vet att det låter ju aldrig som det när man berättar historien. Det var iallafall första gången mamma var in och läste på denna sida och jag såg att hon var stolt när hon prata omdet. Hon till och med undrade var jag har lärt mig skriva så bra. Jag fattar ingenting hon måste ha låga tankar om mej. Alla kan väll skriva.  
I söndags var vi bara hemma och tog det lugnt på kvällen så kröp jag och Linda ner i varmt skönt bad och bara njöt när ungarna hade lagt sig. Nu var det nog om helgen kommer väll tebaka lite senare ikväll och skriver en rad tror jag;)


En förfrågan....

Jag har en förfrågan om ni skulle vilja ha en recept vecka med både ett bakverk och ett matrecept om dagen. Är ni intresserad av detta även på denna blogg så vill jag att ni lämnar en kommentar i detta innlägg så vore jag tacksam... Har en syster som är duktig på bakverk och själv är jag utbildad kock och skulle tycka att detta vore roligt.. lägger upp lite bilder på det jag har i datorn. både lite från min syster och mej... hoppas på svar från er läsare..

Hoppas på svar från er läsare... Det hade varit kul att göra en till kategori...

En morgon som vanligt

Har suttit här på morgonkvisten med en kaffekopp i handen och funderat precis som pappa gjorde när jag var liten. Livet har verkligen förändrats på 8-10 år inte bara för att man själv är pappa utan att min pappa har blivit sjuk och jag har flyttat in i föräldrahemmet.
Jag kan sitta här och känna saknaden av både pappa, farmor och farfar. Det är klart att det är livets gång. Vi föds och vi dör så är det ju men just att sakna pappa är något helt annat en att sakna farmor. Det är väll det att man ser pappa och farmor har ju varit död ett tag. Jag väntar verkligen på att det ska komma ett botemedel snart. Det är klart att jag förstår att det är förstent för min pappa men varför ska andra människor behöva lida med sin släkt och vänner?
jag  saknar våra stunder och allra mest våra konversationer. Tänk om vi kunde prata en lite stund. att få veta hur de u ser på allt.
Nej jag måste försöka komma tillbaka till livet nu och sluta tänka. Dax att kliva av den vilsna stigen för denna morgon och ta hand om mina barn och glädjas med dom istället....

Tack för mig...

Min kretiva syster;)

Min syster ligger mig varmt om hjärtat och hon har gjort ett mycket fint halsband åt mig och nu tänkte jag lägga upp lite reklam för henne! Om ni är intresserade av dessa verk får ni höra av er på min mail (pliggen6@hotmail.com) så får ni kontaktuppgifter till min syster...örhänge (ängel)
Örhänge (ängel)
armband
Armband, Halsband

Föreläsning

Den 16 mars på Edshlutgården kommer Anita landén att hålla föreläsning vid två tillfällen under dagen. jag hoppas det blir mycketr folk och jag önskar alla varmt välkommna av er som är intresserade. Föreläsningen kommar att inrikta sig på demens och vi från föreningen kommer naturligtvis att vara där. Det kommer hållas två föreläsningar att välja mellan. en mellan 13.00-16.00 och en mellan 18.010-21.00..

Helgen

Det har varit mycket funderingar iu skallen på sista tiden, så här för någon dag sen bad jag min kompis Tomas komma hit och muntra upp mig en kväll. Vi spelade lite Tv-spel och så när jag hade lagt barnen.  Så tyckte han att vi skulle åka och pimpla en dag. Äntligen fiska tänkte jag det var länge sen. Så i lördags åkte vi och fiskade itillsammans och när vi kom fram till sjön så var det bara att börja pulsa. Det var snö ovanför knäna en bit. tills vi kom ut på sjön för där hade det ju smält bort mycket då det var blidväder. Vi satt där och hade jätte skönt solen sken och vi bara satt och snacka om allt från himmel till jord. Ni vet ju hur garbbar är? Man paratr skotrar, Fiske och kvinnor... Haha..
Du vet ju att du har rätt Tomas. Om du läser detta så skaffa ingen ny.. För hur ska man kunna lita på nått som blöder en vecka utan att dö;)

Nej nog med strunt snack ville bara säga att detta var en helg jag behövde...

Fisk till middag

I dag sitter vi vid matbordet och äter fisk och min äldsta dotter Amanda som är 4år säger. Det är gräs på fisken jag tycker inte om de. (de var purjolök) Jag svarar naturligt vis att det är inte gräs och fiskarna lever ju vattnet och där finns det inget gräs. Jo säger Amanda det finns sjögräs... Snack om att man tror lite om sina barn men tänk vad dom vet.

Det kom ju även en rolig kommentar på väg hem från Leksand och Amanda ropar från baksätet: Pappa pappa det är pingviner på sjön och jag tittar. Ute på sjön sitter två gubbar och fiskar. Men Amanda säger jag det är ju två gubbar som fiskar. Då säger Amanda då får du köra till ett land där det bor pingviner.


Jag är så glad att jag har er barn för hur jobbigt skulle inte livet vara annars....

nått som piggar upp

Norrmannen hittade en videofilm i en låda. Nyfiken på vad det är sätter
han den i videon och trycker på play. Han drar efter andan när han får
se sin fru har samlag med tre andra män. Han sätter sig ner chockad

och funderar.  

 Efter en stund pustar han ut och säger till sig själv:
vilken jävla tur att det bara var på film...


Denna sjukdom

Jag tycker att det är roligt att fler och fler hittar hit och Jag  märker att jag inte är ensam i denna situation.. Hugan som lämnade en komentar för några innlägg sedan.. Kul att du hitta hit och la en kommentar.. Hoppas det löser sig för dig oxå.. det är tyvär en sjukdom som är svår att acceptera och man måste lära sig att leva med det. Kanske hitta sitt sätt att bearbeta den.. stäng inte inne era kännslor för efter ett tag rasar muren.. Riv muren själva och prata eller skriv om det. Bygg sedan upp den igen och ni blir mycket starkare som personer.

Lite nedstämd...

Det liv som jag har kan var svårt ibland  ocht nu är en sån tid. Nu är jag där igen att jag bara behöver skriva. Tankar na bara kommer och man behöver få ut det på nått vis. Varför? Hur hade det sett ut om detta inte hade hänt? saknaden är så stor. Det är tur att jag har min familj och mina älskade barn. om jag kunnde skulle jag plocka ner månen åt dom. Amanda ville att jag skulle köpa månen i söndags. Om jag bara kunde så skulle hon få den.

Det var ju nu jag hade velat att mina barn jag och farfar skulle fiskat och jag skulle lära dom det. Istället får jag bara berätta om hur det var när farfar och jag  fiskade och jag  får berätta och lära dom göra sälgpipor precis som pappa lärde mig. Min uppväxt har fått en annan betydelse för mig idag. Det är så starka känslor i kroppen som bubblar upp  och bara vill ut. Ni som har föräldrar som är friska ta vara på dom och passa på och ta vara på tiden med dom. Hur mycket man ändå tyckte att pappa var jobbig och dryg när man var yngre så fattas han mig nu. När han vart sjuk var det bara pinsamt och jag viste inte alls hur jag skulle uppträda för min kompisar för pappa var ju pinsam. I dag saknar jag pappa som alltid fanns vid svåra situationer. Idag är jag Killen som hjälper min mor när något ska bäras eller något praktiskt ska göras.

Vet ni att detta är en befrielsa att få skriva.. Nu har jag fått suttit och skrivit av mig en stund och tankar har snurrat och tårar har runnit men jag mår så mycket bättre efteråt.. Det är som en befrielse känsla kommer över mig efteråt.....'


söndag... vilken dag..

I söndags var det verkligen inte min dag. Mobilen gick sönder, Ett lysrör gick sönder och ungarna var mer än lovligt galna. Det var en tuff dag som aldrig tycktes ta slut. Men det var trevligt en stund på dagen oxå När mamma och pappa kom ner och fikade. Även våran granne tittade in på en kopp.

I dag ska vi ta en tur till insjön och titta lite. Jag tror att mamma kommer ringa i dag när hon kommer hem från jobbet. Hon vill nog ha hjälp med datorn nu när pappa ska på avlastning idag. Jag tänkte att jag skulle berätta lite om demensdagen som skall komma i mars här. Så jag tänkte göra det i veckan bara jag vet att det är spikat och klart med allt kring detta.

Nej nu ska jag ta en värktablett så kanske skalle banken släpper och ta med mig familjen ut på tur...
Ha det alla....

Film

Jag och Mattias och min bror har ju pratat om att göra en film om unga anhöriga och tagit hjälp av Krister westerlund och nyss för sekunden sen ringde Mattias till mej och berättade att Krister hade ringt och berättat att nu är filmen troligen finansierad och det är snart dax att köra... Jag vart jätte glad och hoppas värkligen på att få göra något för andra med samma problem. Detta var helt otroligt roligt och det bästa som kunde ha hänt idag.
Så nu ska vi bara träffa dom andra tjejerna som gjorde första filmen om unga anhöriga.

Idag kommer mamma och pappa ner och fikar med oss och det är så roligt. Mamma skulle bjuda på äppelkaka och vaniljsås. Hoppas pappa är lite lugn i dag.
Jag fick hör här om dagen att pappa hade fått besök av en gammal arbets kamrat när han var inne på avlastning och han hade även känt igen honom. Jag vart så glad när han berättat att han varit in och hälsat på pappa. En skötersak hade sagt åt pappa att han skulle gå in på rummet men då hade pappa sagt: -Lugna dej lite kolla ser du inte att jag pratar med Tommy. Och att han kände igen Tommy va ju otroligt roligt...RSS 2.0