TV kväll

Just nu sitter vi och myser med hundarna framför TVn. Elden brinner och sprakar i öppnaspisen. Kan man ha det bättre? I morgon jobbar jag bara till kl 13.00 sedan ska jag och min bror förhoppningsvis åka till orsa och flyga tillsammans. Det känns skönt att jag ska få komma i väg och bara umgås med min bror. Då kan man ventilera problem och sådan man tycker är jobbigt och allt runt min pappa. Det känns som jag skulle behöva parta av mej med honom en stund och om det inte blir av får jag väll och till min bästa kompis Tomas, han lyssnar alltid. Det är tur man har vänner och folk som ställer upp i dom svåra stunderna. Att älska sin sjuka pappa som bara försvinner mer och mer kan vara ett helvete i bland. Det kan då bara vara skönt att prata med någon eller bara skriva av sig på bloggen. Under det senaste året som varit så har jag fått många nya vänner som sitter i liknande situationer som jag, och det ska ni veta att det känns skönt på ett vis för vi förstår varandra så bra. Sen att man inte önskar någon detta hoppas jag ni förstår. Det kanske är dax för ett par nya roliga berätelser runt mej och pappa eller vad tycker ni? Det är ju faktiskt så att det är mycket för min egen skull jag skriver dom för det får mej och minnas hur det en gång var och jag får skratta och le lite själv. Ska fundera lite på vad jag ska ta för någon händelse finns ju igentligen en hel uppsjö händelser. Ja jag får nog samråda med min syster lite tror jag. Ska suga lite på karamellen så kanske det kommer något kul i morgon.

Kram och godnatt på er alla...


  

Torsdag

Ja då va man hemma igen från jobbet och sitter vid datorn en stund. Tänkte krypa i badet med Amanda för jag har varit lite fryssin idag. Var upp och hälsade på mamma och pappa innan jag åkte hem för att se så allt stod rätt till. Pappa satt och sov i soffan, han var nog trött efter dagens utflykter.  Mamma var nere i tvättstugan och tvättade för fullt. Nu är det någon som ropar på Pappa och Manda i ducshen så det är väll bäst att springa dit innan varmvattnet tar slut..

Hej på en stund..

Ett litet utkast...

Jag sitter och skriver på min berätelse om pappa och Alzheimers som jag kanske tänker skicka in till ungaanhöriga. Tänkte lägga in ett utkast av en del och kanske lägger ut hela senare. Om ni vill gå in och läsa andras berätelser är det bara att gå in på länken till ungaanhöriga längre ner på min sida...


När jag fick reda på att pappa fick Alzheimers så tänkte jag jaha, Alzheimers sa mig ingenting. Pappa fick Alzheimers redan i 50års ålder men vi fick inte reda på det fören han var 59år. Pappa har alltid betytt väldigt mycket för mig. När jag har haft problem i livet har jag alltid kunnat berätta det för honom. Nu när jag förstår innebörden med Alzheimers så förstår jag att det är något hemskt som inte ska behöva drabba någon. Det värsta är att det är ju nu han skulle ha börjat leva livets glada dagar när han skulle ha fått pension. Istället är han lika förståndig som en 4-5åring. Pappa är ju i alla fall glad jämt och inte arg och elak som vissa kan bli. Men var tog min riktiga pappa vägen? Han försvinner mer och mer och snart finns bara ett skal, ett skall av tomhet som inte förstår vad man säger. Det jag skriver nu kanske låter hemskt men jag önskar att när pappa inte kan säga mer än bara ett par ord drabbas aven annan sjukdom så han får somna in. Jag ryser bara jag tänker på det men det liv han lever är inte ett liv värt att leva. Jag vet varken ut eller in om jag själv orkar se pappa som bara ett skal. Ni ska veta att min pappa har alltid funnits där för mig och nu måste jag finnas där för honom. Jag vill ge honom all den kärlek jag kan och orkar men hur ska man orka själv. Jag ser ju att pappa har det bra men vi anhöriga då. Vi lider lider för att vi måste bevittna våran älskade pappa/make sakta tyna bort. Jag förstår att dom säger att det är dom anhörigas sjukdom men det här det önskar jag inte ens min värst fiende.


Länk till lokal TV

Länken till Tv4 som var med på demens mässan i dag... Sören berättar om livet som anhörig (sören sitter med i styrelsen för Leksands demensförening) Även Nina berättar om demens. Nina som är en grym stöttepelare och demenssköterska desutom världens goaste tjej.
http://www.nyhetskanalen.se/lokalt/dalarna

kolla denna roliga film

sitter och kollar hockeyn och en kille skickar en länk på en rolig film.. Gå in och kolla åter efter hockeyn..
http://www.kossan.se/roliga-filmer/walter_kurtsson_foersoeker_ta_koerkort.htm

Efter mässan

I dag var det mässan som var i fokus. Jag kom så sent idag så det vart inga intrevjuer men jag har suttit och representerat Leksands demensförening och det har varit jätte roligt att prata med alla anhöriga och dom som jobbat med demens. Detta har ni ordnat jätte bra Maggan och Nina, helt underbart bra. Ska följa er på tv4 i kväll det lovar jag...

Ikväll ska jag följa hockeyn på webben och bara ha det bra. Nu är det dax för middag, Linda har ordnat lasagne det är ju grymt gott.
Vi höre säkert efter hockeyn i kväll...

Onsdag morgon...

Jaha då bär det av till jobbet och jobba sedan är det demens mässan som gäller. Hoppas jag klarar av intrevjuerna utan tårar men det tror jag iallafall. Det kan vara svårt att parata om sin pappa men lättare att skriva ibland. det löser sig som min pappa alltid sa.
Efter mässan så blir det nog snabbt hem och kolla hockey tror jag .
Under förra inlägget fick jag en komentar så jag nästan börja gråta. En barndoms vän som heter Jenny har skrivit så fint så jag blev aldeles tårögd. De var ett tag sen vi sågs men i bland så tänker jag på dej oxå de ska du veta tjejen. Men hur kan man välja å vara kvar i fjollträsk när man kan bo i Dalarna;)

Nej nu är det mässan och ikväll så bloggar jag och berättar hur intervjuerna gått och om det blir å vara med i någon tidning;) Kramar på er...


Alzheimers

Nu ska jag försöka berätta lite om min pappas sjukdom och vad jag har att vänta och att förbereda mej på....

Lite fakta om Alzheimers...
Alzheimers angriper hjärnans tankeverksamhet och beteende.
Alzheimers utmärkers i typiska fall av minnesförlust och sedan allteftersom sjukdomen fortskrider och fler hjärnceller drabbas, märks även beteendeförändringar och försämrad funktion!

Så här kan förloppet igenom sjukdomen se ut!
Det går som bakåt i tiden. man faller mer och mer tillbaka till barnstadiet. 


                                                                                                                                          

1.   Försämrad förmåga i arbetet, svårt att organisera, svårt att resa till nytt                              
2.   Svårt med komplexa uppgifter (planera middag) handha ekonomi, inköp                             
3.   Svårigheter att rita 3-dimensionella bilder                                                                           
4.   Behöver tillsyn för att välja rätt kläder                                                                               
5.   Tar på sig kläder felaktigt (ytter på innre, skor fel fot, knäppa knappar)                                 
6.   Svårt att bada/duscha adekvat (svårt justera vattentemp)                                                      
7.   Svårt att tekniskt sköta toabesök korrekt (spolar ej, toapapper fel)                                        
8.   Urininkontinens (tillfälligt eller mer frekvent)                                                                       
9.   Faecesinkontinens (tillfälligt eller mer frekvent)                                                                   
10. Andvändnig av språket begränsad till 5-6 ord under en dag                                             
11. Språket omfattar bara enstaka ord under en vanlig dag                                                      
12. Förmågan att gå är förlorad, kan inte gå utan assistans                                                      
13. Förmågan att sitta är förlorad                                                                                           
14. Förmågan att le är förloras                                                                                             
15. Förmågan att hålla huvudet är borta                                                                                
16. sug och gripreflex
17. Decorticerad (ihopdragen) kroppsställning


Tittar jag på detta så är det ju faktiskt så att de nästan kommer en tår. Min pappa ligger i stadiet mellan 3-5 år någonstans (punkt 8-9).Vad finns det kvar av livet? Nej jag ska inte sitta här och vara ledsen för det, för syftet med detta inlägg var att visa hur det kan se ut i ett Alzheimersfall. Hoppas ni tagit ett par minuter av er tid och läst detta inlägg och att det gett er något att tänka på. 
Lev livet som om det vore er sista dag. Man vet aldrig när det tar slut.

Jag älskar dej pappa!!!

Klar för mässa i morgon...

Nu är jag ny duschad för mässan i morgon...Fast jag måste ju raka mej först ;)

Mässan!!!

Nu är det dax och varva ner efter jobben.. Ska ta en dusch och bli lite representabel till mässan i morgon. Jag ska stå på edshult på äldreomsorgsmässa med inriktnig på demens. Jag ska vara där först till kl 14.00 för intrevju och sedan ska jag stå och representera Leksands demensförening mellan kl 16 och 18. så det är väll bäst att man ser representabel ut iallafall;)
Hoppas det kommer mycket folk och lyssnar, ser och lär sig lite mer om demens över lag... Det är ju inte många som förstår att man blir vårdare åt sin förälder som jag då har blivit åt min far. Detta är ju som sagt dom anhörigas sjukdom. Även om jag älskar min pappa så finns det svåra prövningar även för mig, som när pappa ska gå på toaletten Te.x..
Nej nu blir det duschen och sedan kommer jag åter i kväll och bloggar vidare....

Tisdag...

Åhh i dag fryser jag lite, sitter och tittar ut på den frostiga naturen utanför huset. Nej ingen hoppa högt dag i dag. Men man kan aldrig bli riktigt nöjd ;). Det finns aldrig något bra som inte kan bli bättre..
Barnen blir hemma i dag för Tindra är febrig och snuvig. Själv ska jag ånga i väg till insjön och börja jobba strax. Tänkte jag skulle ta lite fakta om Alzheimers i kväll. kanske inte låter så där jätte skoj men lärdom kan man bli rik på. Jag tycker att fler borde veta mer om sjukdomen så dom kan handskas med en alzheimers sjuk person. Ja ni får väll läsa om det, om ni vill i kväll. Tänkte iallafall berätta lite om de tre faserna i sjukdomen och var min pappa ligger...

Höres i kväll....

En film om mina barn...Här kommer ytterligare en film om mina barn som jag brukar plocka fram vid ledsna stunder...

Sitter och tittar på ett år gamla kort..

Sitter och tittar på kort från ett år tillbaka..
Det är sen nyår förra året och en sån upplevelse med pappa kommer jag inte uppleva igen. Pappa var mer klar då och det gick att ha en konversation med honom. Det är ett fint minne för mig. Pappa satt och hade Tindra i knät och allt gick så bra..
Ni får ha lite överseende med bilderna då dom är tagna med min mobil...Pappa och TindraTindra , pappa , Twist och mammaKjell och moster och AmandaMorfarDet är tur att jag har min Älskade familj.. För nu är de tufft!
(Familjefoto, Jag är mitt i högen)

Jakt Lycka!!!

Jaha då sitter man här igen och bloggar.
Pratade med min syster Tina i dag om händelser igenom livet med pappa. ska sätta mej och anteckna lite med henne vid tillfälle. Vi kom iallafall inte riktigt överens om hur det gick till när mamma stod och gol på köksbordet men men det var iallafall nästan lika. Så här kommer min version..

Jakt Lycka!!!

För länge sedan när jag var liten och vi alla barn bodde hemma så var pappa ute och jagade älg. Hur det än var så led veckan mot sitt slut och mamma frågade oss barn hur det hade gått för pappa. Var på vi svarade glatt han har skjutit 6 eller 7 älgar (kommer inte riktigt i håg hur många det var). Mamma trodde naturligtvis inte på någon av oss barn. Då sa vi ska vi slå vad? Om du har fel så får du stå på ett ben på köksbordet och gala som en tupp. Mamma var ju med på detta. Pappa kom hem och berättade att vi talade sanning men då vägrade mamma att kliva upp på köksbordet. Vi fick mer eller mindre tvinga henne men till slut gjorde hon de.. Alla vi barn låg dubbelvikta på golvet och skrattade så de gjorde ont i magen. Tänk om man hade haft en filmkamera ;)

Det var så det gick till mer eller mindre när mamma stog på köcksbordet och gol på ett ben.
Och vad det gäller pappa. Vilken jakt lycka och dom andra i laget tyckte att pappa kunde vara hemma året där på för han hade skjutit för flera år framåt.

Måndag

Jaha då var det dö trista måndag med jobb och jobb bara. Inget skoj alls. Nu är det bara sätta fart upp till dagis och iväg till Insjön för att jobba till kl13.00 och sedan hem för att jobba på Leksandsstolen kl13.30. Men det är rätt skönt med ett sådant varierande jobb...
Hoppas ni läsare tycker att bloggen blev fin för det tycker jag och så hoppas jag ni får en bra måndag så höres vi ikväll. Hoppas jag att jag kommit på någon rolig berättelse runt min pappa..

Min fiskefilm...
Min fiske film som jag klippte i hop i sommras.. Inte lika bra som första jag gjorde men den duger..

Tankar som kommer och går..

I dag har det varit en jobbig dag var tvungen att åka upp tilll Mamma och pappa för pappa var så irriterad när dom hade varit här nere och kommit hem. Pappa vägrade ta av sig kläderna och han bodde inte där. kort och gott allt var fel. Jag såg på mamma att nu var det inte långt till bristningsgränsen. Usch jag hatar att se mamma så bedrövad och ledsen men jag förstår ju oxå att det är jobbigt för henne att leva mitt uppe i allt. Hon får ju inte sova på nätterna och blir mer och mer lättirriterad. I bland känns allt så hopplöst varför får det inte vara som det alltid varit, Varför får inte min pappa vara frisk...
Jag hoppas att allt blir bättre i veckan för just sånna här dagar blir det mycket i huvudet...

Usch vilken dag.. suck...

En trött vovve

Puffen är nog lika trött som jag idag;)
En liten fräckis...

Jag, herr Penis, begär löneförhöjning av följande skäl:
- Jag utför kroppsarbete.
- Jag arbetar på stora djup.
- Jag störtar - med huvudet först - in i mitt arbete.
- Jag har aldrig ledigt på helger.
- Jag arbetar i en fuktig omgivning.
- Jag får inte betalt för övertid.
- Min arbetsplats är mörk och har dålig ventilation.
- Jag arbetar i höga temperaturer.
- Mitt arbete utsätter mig för höga smittorisker.

Käre herr Penis!
Efter noggrant övervägande av er begäran har förvaltningen kommit till slutsatsen att avslå densamma av följande grunder:
- Ni arbetar inte 8 timmar i ett sträck
- Ni somnar redan efter kortvarigt arbete.
- Ni följer inte alltid ledningens anvisningar.
- Ni arbetar inte alltid på er - av ledningen - anvisade plats, utan uppehåller er oftast på andra platser.
- Ni tar inget eget initiativ, utan måste sättas under press och bli vänligt behandlad innan ni överhuvudtaget börjar arbeta.
- Er arbetsplats är tämligen smutsig när ni lämnar den.
- Ni följer inte alltid säkerhetsföreskrifterna, t ex användandet av skyddskläder.
- Ni går i pension långt före 65.
- Ni tar aldrig några dubbelskift.
- Ni lämnar ibland er anvisade plats utan att ha slutfört ert arbete.
- Och som om det inte vore nog:
- Vi har ständigt sett er lämna arbetsplatsen bärande två säckar med misstänkt utseende!!!


Söndag

Jaha! Hade Nisse här i går kväll och det vart väll lite för blött känns det som i dag.

Träffade pappa i går i flera timmar. de var lite jobbigt för i går var han  så rastlös och skulle bara ut och ut trots att när vi kom ut så skulle han in för det regnade. Vi pratade rätt mycket jag och pappa men igår var det inte riktigt som han var närvarande. Han gick och tänkte och funderade mest tror jag. Det kändes mest frustrerande när han bara skulle ut ut ut hela tiden. Jag försökte som vanligt få honom och sätta sig och berätta lite om för, men det gick inte alls som det brukar. Jag hoppas att det inte går utför ännu fortare än vad det gör för jag vill ha kvar honom så länge som möjligt.
De finns en mördröm som jag inte vet om jag fixar. Jag klarar inte av att se min pappa helt orörlig och inget minne i en rullsol som ska ha hjälp med allt och han vet inte vem någon är. Han är bara ett skal som fraktas runt mellan sängen och bordet föra att matas. vad är det för LIV?
Den dagen vill jag aldrig upp leva. men jag kan inte låta bli att tänka på det..
Han skulle ju börja leva nu när han fått pension men istället började den här skiten. Vid 50års åldern tordde doktorn att pappa fått Alzheimers.
Det känns som om det går tusen gånger fortare för min pappa än för en som har åldersdemens...

Nej nu får jag ta och rycka upp mej lite ska ta och fortsätta att vakna till lite, Och kanske göra lite nytta

Tack Thess

Tack Thess som har fixat min blogg...
Nu har jag äntligen fått i årdning min blogg...
Tusen tack till dig.....

Fredagsmys

Jah då var det fredag kväll och mys framför TV:n med hela familjen. Nu är klockan tio i nio och barnen sover och Linda ligger i soffan och sover vad trevligt man har det.
När jag kom till Jobbet i morse så låg det en lapp vid kassan, där det stod. Beställda bakelser till lördag 100st. Vilken morgon tänkte jag och började förbereda så i dag har jag gjort 63st skaldursbakelser och resten fick chefen komma in och göra för mer han jag inte med...
Tänkte jag skulle fixa till bloggen lite med nytt utseend nästa vecka eller nått med lite hjälp. Vi får se om det går som jag vill...
I helgen blir det fullt upp med klippning och skjutsa en spis etc.
Ska väll försöka att följa hockeyn i morgon och försöka träffa pappa lite...
nu ska jag försöka jag upp Linda ur soffan men det blir la svårt kan jag tänka mej..
vi höres...I morgon Bofrors-Leksand

Äntligen Fredag

Godmorgon...
Vaknade i dag med världens huvudvärk och håller just nu på att bota den men vi får se hur det gå. Arbetsveckan har varit full av ny uplevelser då jag dubbel jobbat denna vecka med och kommer att göra det en vecka till. Min pappa har haft en bra vecka. Fast nu tycker jag att det har gått lite läskigt fort utför igen. Jag har lite svårt handskas med denna situation känner jag mycket tankar om allt kring honom, Hur allt ska bli, varför och när.. Det snurrar i huvudet mest hela dagarna tycker jag. Men men jag ska inte sitta här och gräva ner mej i det nu för då blir dagen för jobbig ska ju starx åka och jobba.
Ikväll ska vi ha en myskväll med lite god mat en stark öl kanske och lite gott till kvällen med barnen. Det känns ju mysigt iallafall.. vi höres i kväll ( ´ska ta mej ikragen och blogga i kväll;) 

måndag

Nu sitter jag och myser framför öpnnaelden och bara har det bra.
Var upp till mamma och hälsade på efter jobbet. Mamma hade varit på möte i dag med Maggan och Nina och fått lite frågor hur det går med pappa och hur hon mår och så. det känns skönt att ni bryr er. Tack för att ni finns och ställer upp så mycket på dom sjuka och dom anhöriga.
Sitter här och surar lite över att jag inte kommer in på mailen. Det har hänt något där om den har blivit kapad eller nått. Så nu måste jag vänta 24 timmar och se om jag kan få tillbaka den och om jag hade så pass bra med bevis så det styrker att den är min. Jag hoppas det annars är den borta oxå. suck!
Har dubbel jobbat i dag både i insjön och på Leksandsstolen. Känns riktigt roligt med mycket variation på en dag.
Har inte bloggat så mycket på några dagar och det beror mest på att vi varit lite karssliga här hemma men det ska bli ordning på det igen. Hoppas bara på att jag får tillbaka min  mail i morgon  så känns allt mycket bättre. Nu ska jag sätta mig i lugn och ro och titta på TV en stund.
Har förästen fått upp demensföreningens hem sida i dag är ni intresserade så kommer länken här..
Ha det bra....


http://www.demensforbundet.se/index.asp?forening=37


Söndag

I helgen har det varit lite jobbigt med förkylningar på halva familjen. Själv är jag trött och febrig. ska vell försöka ta mig till sockis i dag så Amanda får gå på den efterlängtade dansen men det känns motigt. Har försökt att städa upp lite på morgonen men det känns inte som det händer något när man städar. Linda håller på tvätten och jag ska ge mej på att laga en slang på tvättmaskinen aldeles strax...

Fredag morgon

Vilken tur att jag sovit bra i natt. hade så mycket tankar i huvudet i går så. usch...

Jaha då var det härliga fredag igen.. det är bara i väg med barnen till dagis och i väg till jobbet. Men när denna dagen är över så är det helg. gud vad skönt och ikväll är det hockey. Tänkte faktiskt kolla den på Nätet i kväll.'
Jah då var det dax att åka då. Vi hörs

Tankar...

Behöver skriva av mej en stund....

Tänk om pappa hade varit frisk. Jag saknar dig som du var förr. Blotta tanken av att behöva sätta dig på hemmet  gör mig så ledsen. Jag vet att den dagen kommer närmare och närmare. Det känns jobbigt och frustrernade att man inte kan göra något åt det. Jag lever på minnena som du gett mig i min ungdom och din sjukdom får man acceptera.

Tänker ofta tillbaka på när vi gick i skogen på hösten och vinterhalvåret och jagade. Det var inte jakten som var det viktiga utan det var när vi stannade till och du tog fram stekpannan. Vi gjorde upp en eld och stekte sidfläsk. Vi sa inte mycket vi bara satt där och njöt.
Man lysnade på ljuden från fåglarna, snön som föll från träden och elden som sprakade.

Jag skulle kunna ge allt för att få uppleva den stunden igen.

Torsdag

Idag har det varit fullt upp. Först var det lämna ungar på dagis och skjutsa Linda till Leksand, Sen var det direkt till insjön för att jobba. När jag hade slutat i insjön så var det bara att leverera bakelser till Tempo i Siljansnäs och vidare upp på Leksandsstolen för att jobba några timmar till. Men nu är jag hemma och ska duscha och bara ta det lugnt. Tänkte ta en bloggtime i kväll när barnen sover och Linda har gått till jobbet för hon jobbar natt i natt så då blir det iallafall tråkigt.

Godmorgon

Jaha Ny morgon. Nya prövningar. Lite små trött fast jag har haft sovmorgon idag. Nu är det dax att åka till jobbet sedan hem och klippa sig eftersom det inte vart av igår. Hoppas ni alla får en givande arbetsdag.

Vi höres i eftermiddag...

Bloggar under hockeyn

Ligger och tittar på hockey.
Här om dagen så hade jag brottom till jobbet och tog ett par strumpor ur Lindas garderob. Orkade inte gå ner i källarn och hämta eftersom ungarna skulle till dagis och det brann i knutarna. När jag kom hem såg linda strumporna och skrattade. Hon undrade om jag hade haft dom till jobbet. Ja det har jag sa jag men jag har ju skor på mig hela tiden så ingen ser ju dom. Men så fula va dom väll inte? Tycker ni? ;)


Jag har det ganska bra när jag ska åka och fiska. När pappa och hans vänner skulle fiska en vinter i Israelssjön så hade dom med sig en kille som heter Kurt. Kurt skulle böja sig ner och ta bort slasket som låg i hålet innan han doppade pirken. När han böjde sig ner så föll mobilen ur bröstfickan och ner i hålet. Han fick aldrig tag i den och den sjönk till botten. Så nu kan man ringa och kolla om gäddorna är på hugget ;)

Nu fick ni höra en liten berättelse till om min pappa;)
Nu blir det lite mer hockey titta.. Ha det bra....

Styrelsemöte

Idag har jag varit på styrelsemöte med Leksands demensförening. Jag och Beth satt och pratade i bilen hem. Det är ju så mycket man skulle vilja gör för dom anhöriga och dom sjuka. Tänk om man bara kunde få lite företag att sponsra med lite pengar. Det behövs igentligen inte mycket. Om vi fick ine någon tusenlapp så skulle vi kunna göra en utflyckt extra. Bara att få göra en utflyckt med anhöriga och dom drabbade betyder så mycket. Att bara få prata av sig och umgås med likasinnade. Och vara med andra som har samma problem.
Tänk er själva att ta hand om en t.ex Alzheimers sjuk dygnet runt som varken kan klä sig eller gå på toa själv. Och har du då inte ögonen med dej då kanske olyckan är framme och den personen gör på sig. Du blir en vårdare istället för make eller maka.


Vill ni se bilderna från inbrottet skrolla ner...

När jag var liten

Pappa
När jag var liten och hade problem så sa du alltid till mig. Det löser sig. De gjorde det oftast tack var dig. Du lärde mig att tälja min första sälgpipa, min första riktiga fiskeknut och hur man satte masken på kroken.
Fast jag var ledsen och arg, och det inte alltid fungerade så sa du.
- Det är bara träning och åter träning så kan du.
Och du hade rätt för vips så kunde jag. Du sa alltid att man kan faktiskt göra allt man vill det är bara fantasin som sätter gränser.
Du ska vet att som du fanns för mig där då. Finns jag för dig här nu!

Tisdag morgon

Jaha då var det morgon igen. man vaknar, jagar runt ungarna för att få klä på dom och kamma håret på dom fast man själv inte har vaknat. Ungarna och hundarna far runt här på golvet som yra troll. Hur kan dom vara så pigga på morgonen?
Nu hoppas jag inte det har hänt något mer jävulskap i insjön i natt..
Trött på all skadegörelse och inbrottsförsök och allt skit. Nej nu är det snart dax att skicka barnen till dagis. Och kanske dra sig mot insjön. Kanske dax för lite ny minnen. Inte kanske för er skull utan mer för min. Det hjälper mig att inte grubbla så mycket utan tänka tillbaka och minnas allt det fina och måbra inombords en stund...
Ha det bra..

Jobbet i dag

Idag på jobbet möttes jag av ett inbrottsförsök. det var bara att ringa polisen och securitas. Securitas hade varit där på morgon när larmet hade gått och inte fått tag i chefen. Det var ingen där när dom kom dit. Polisen hitade iallafall fingeravtryck dom var viserligen dåliga men ändå. Jag fick iallafall bomma och åka hem för dagen.Lite bilder på hur det såg ut när jag kom i morse...
Skriver en rad ikväll oxå...
Ha det bra...En händelserik dag

Idag har det hänt mycket... Jag och Tindra lämnade av Linda och Amanda på dansen sedan gick vi och hälsade på william (Barnens kusin). Vi var där och lekte lite och sedan fick vi sms från Linda att dansen var slut. Då gick vi och william vart ledsen när vi gick. Vi han inte mer än komma till bilen så ringde telefonen och det var mamma. Dom var i sommarstugan och pappa hade försvunnit. Det var bara att slänga sig i bilen och åka mot israelssjön. Men efter halva vägen så ringde mamma och sa att dom hittat honom halvvägs till Limån. Men vi åkte ändå ut och kollade så allt var ok. När vi kom hem så lastade jag av hjulingen från vagnen efetr helgens fiskerier. Och Tindra var ute och åkte med mej fö frösta gången. Det var så skönt att hon äntligen vågade för Amanda vågar inte trotts att lillasyster vågade idag.

Nej nu är det lite TV och sedan sängen för att sedan jobba i morgon....
Ha det bra alla...

Söndag morgon.

Undrar vad vi ska hitta på Idag da? Skulle ha målat vindskivor men jag tycker det ser lite blött ute så får vell skjuta på det till imorgon.
Vaknade till barnens underbara liv. Dom skrek och höll på och det var så härligt på söndagsmorgonen.  ;)

Jag lägger upp lite roliga bilder här på bloggen....
Skriver lite mer när jag vaknat och kan tänka:)Hot dog;)Tillbaka efter fisket...

Nu har jag nyss kommit hem efter en intensiv fiske dag. Har varit ute och fiskat sen 6 i morse till 17.00 i eftermiddag. Det har varit en trevlig fiske dag Tillsammans med Martin bond och Tomas. Vi har inte fått så mycket fisk men dom har varit lite större och inte dom små sniporna. Idag har vi hunnit med två sjöar jag och Martin och en bäck. Där vi provade att fiska lite bäcköring. TomasLåg ända till två istugan medans vi fiskade. Undrar varför? Vart det för mycket av det goda i går;)
Mamma, pappa och min faster Inger har varit här hemma och ätit middag med Linda och barnen när jag var ute och fiskade. Dom sparde iallafall lite mat till jag kom hem. Det var ju snällt. Det vart fläskfilé och potatisgratäng. Det satt fint i den kurrande magen efter ett dygn i skogen.
Jag måste ju att jag är lite trött efter tre timmars sömn eller nått liknande. Men de var det värt.
Nu ska jag och Linda ha lite myskväll hade jag tänkt mig eftersom dom öppnat en flaska vin till maten osm bör drickas ur ;) 

Ha det super bra...
Och tack Martin och Tomas efter en trevlig fredag, lördag. Eller hur Tomas;)

Minnen med pappa

Eftersom Jag ska ut och fiska i två dagar nu så tycker jag det passar med lite fiskehistorier...

När pappa, Jag och mamma var ute i sommarstugan när jag var liten. Så åkte jag ut och fiskade själv en eftermiddag. Jag fick en gädda på kastspö och jag var så stolt. Jag kom upp till stugan och visade stolt upp min fisk. Pappas komentar var. -Var har du knyckt den där någonstans? Jag ska slå dej i morgon om du följer med mig ut och metar. Sagt och gjort dagen där på så åkte vi ut för att meta abborre. Jagminns att vi fick mycket abborre och att det nappade hela tiden. Men efter en timme när vi hade suttit där så tänkte jag. Jag kastar in i vassen och pang sa det och en gädda högg på masken... Helt otroligt jag fick upp en gädda på metspö och mask :)


En gång när jág, mamma, pappa, moster och kjell åkte till idre och bodde i mosters stuga. Så var vi ute och fiskade. Det var jag, pappa och Kjell. Vi satt och metade och jag fick upp en mört. Jag tog av mörten och satte kroken i ryggen på mörten och lät den simma runt. Det tog inte lång tid fören en gädda tog mörten. Jag minns att jag knapt orkade hålla i mot. Helt plötsligt så losnade linan i toppen av metspöt och flötet och fisken sam i väg. Vi jagde flötet men fick inte tag i det. Jag kom ihåg att jag var så ledsen för det va det bästa flöte jag någonsin haft. Hur det var så åkte vi iallafall i land. Vi fick för oss att vi skulle åka till fiske affären nere i byn. Moster och mamma följde gladeligen med. Inne i fiskeaffären så köpte jag ett nytt flöte och moster kom fram till kassan. Kassören frågade vad han kunde hjälpa henne med och hon som inte är så fiskekunnig frågar efter en fluga. Var på han frågar vad hon ska fiska. Hon svarar glatt gädda. både jag, pappa och Kjell skämdes och försvan kvickt och fort ut ur affären....

Dagen därpå åkte vi ut till samma ställe där jag hade mist mitt flöte. Moster och mamma stälde vi på land. Vi fiskade upp mört och fortsatte att fiska på mörten precis som jag gjorde dagen innan. Jag ljuger inte om jag säger att vi tog över 10 gäddor på metspö. Plötsligt hör vi ett ilvrål från land det är moster som fått en gädda på kroken. Hon vänder sig om och springer längre in på land med en gädda daskande i rumpan och hon skriker. Vi skarttade så vi kunde ha dött. Vi frågade ju värför hon sprang så där och vi får till svar: Jag trodde ju han skulle bita mej. Men det är inte riktigt slut på den upplevelse. Kjells kusin dök upp och vi berättade naturligtvis allt roligt som hade hänt och hur vi metat gädda hela dagen. Han lyssnade på allt vi berättade och gjorde lika. Och han får ju naturligtvis napp och inte vilken gädda som hels utan samma gädda som jag fått dagen innan med mitt flöte och krok i munnen. Den dagen hde inte kunnat sluta bättre. Min moster och Kjell var för övrigt upp helgen efter och försökte fiska på samma sätt men fick inte en gädda... Så kan det vara om gäddorna är på hugget tro det eller ej men detta är sant!

Karm på er för nu ska jag packa och åka och fiska i ett par dagar vi hörs i morgon kväll....


Till min älskade Linda....

Du sa i går att vi säger det allt för sällan men nu säger jag det här oxå...

Jag älskar dej....


Torsdag...

I dag har jag varit och pratat jobb på två ställen. Funderar ju på att gör något annat ett tag...
Har även funderat på vad jag ska ha med mej till sommarstugan i morgon. Tänkte att Jag och Tomas skulle åka dit och sova där en natt som vi pratat om hela sommaren. Det blir ett dygns fiske så länge det är ljust ute. Och jag hoppas ju på att dom stora är på hugget igen... Höstfisket brukar ju vara bra. Fisket ska komma i gång nu enligt fiskekalendern. Hoppa ju på dom stora som sagt var...
Var upp till mamma och pratade lite idag efter jobbet. Mamma hade haft en jobbig natt med en del bråkigheter med pappa. Och i morse så ville inte pappa tvätta sig så mamma kom för sent till jobbet. Det är inte lätt för henne som måste sköta både sig och pappa....Fina fiske minnen att minnas... 
Tomas och jag...
Detta är min absolut roligaste fisk att få ta.
En gös på 75cm och 4,5kgDet har ju ändå varit två fina fiskeår...
Det är bara hoppas att det blir lika bra i morgon...

Minnen med pappa...

Pappa och mamma bodde i sthlm innan dom flyttade hit till siljansnäs. Det var på den tiden då Tv:n kom. Men dom hade inte råd att köpa en tv. Utan dom hyrde en TV som man fick lägga i en peng i och så gick den. Pappa jobbade som vakt på kungliga Automobilklubben och vaktade kronprinsens båt bl.a…  alltså våran nuvarande kungs båt.


En dag när mamma kom hem till lägenheten och öppnade ytterdörren så trodde hon inte sina ögon. Hon hade lämnat balkongdörren öppen för att vädra  innan hon gick ut…. Och nu när hon kom hem så upptäckte hon en apa som satt i gardinen. Det var alltså på den tiden det var tillåtet att ha apor som husdjur… Hon tittade ut och såg att ägaren var ute och letade efter apan.  Det visade sig att apan hade klätrat upp i ett träd och sedan in i mammas och pappas lägenhet… Det tror jag inte många har upplevt när dom kommit hem,  En apa hängande i gardinen.


När pappa jobbade som vakt var han både på kungliga automibil klubben och Tudor (batteri tillverkaren).  Han hade även cheferhund som sällskap, En hund som han själv ägde… En kväll när mamma och pappa låg i sängen och skojade så sa pappa. –Vad gör matte med husse till sin vänn. Och vad gör hunden ju han hoppar upp i sängen och nafsar mamma i baken… Jag kan bara tänka mej hur mamma reagerade. Dessa historier har man ju också fått hör i sin uppväxt.


Tack pappa för att du har berättat alla roliga saker innan du vart sjuk. Det är så härligt att tänka tillbaka på vad du har berättat. Du har alltid funnits där för mig när jag haft det svårt. Nu finns jag här för dej… Tack pappa för alla fina minnen…

Jag älskar dej!!!

 

 

 

 


Onsdag...

Har nyss kommit från jobbet och nu ska jag skjutsa upp Linda till jobbet. Det har varit en lugn dag på jobbet och kom i från förhållandevis tidigt.
För några dagar sedan skulle jag och Tomas ut och fiska. Jag satt och väntade och väntade. Tillslut dök han upp! Han hade varit på jeepbanan och åkt med Jonas så han kom i jeepen. Jag tyckte det var lite sent att åka och fiska för det hade börjat att skymma. Så jag sa vi tar och åker ner till sjön och badar bilen istället. Han tog mig på+ orden och efter kom Jonas oxå.

Så här såg det ut...Jonas på väg in efter tvätten..Vi hjälpte Jonas att tvätta av bilen ;)Vatten upp på motorhuven när vi åkte in....Det vart akvarium av extraljusen efter turen i vattnet :)


Ha det bra skriver nog om någon rolig händelse i min uppväxt i kväll... kanske...

Idag händer inte mycket...

Ikväll blir det inte mycket jag ska göra... Tänkte jag skulle ta och duscha och bara ha det bra med familjen.
Undrar hur pappa har haft det i dag da. Det känns inte som jag har lust med någonting just nu.
Sitter och väntar på svar från demensförbundet för våran hemsida har hamnat på karlskronas sida.. såg nu att dom tagit bort det så det kanske är på gång så att vi får en egen.
Nej ska vell hämta in lite ved så vi får något varmvatten.....
Ha det bäst


Tisdag...

När min bror var liten bebis så fick mamma gå upp varje natt när han vaknade. Och en natt så vaknade han om och om igen. till slut tröttnade mamma och puttade på pappa så han skulle vakna...
Hon sa åt honom att nu är det din tur att gå upp...
vilket hon får till svar: Äh stop en jullpäru (potatis) i halsen på honom.
Den historien har man fått hör många gånger i sin uppväxt...
Mamma brukar säga att då hängde smockan i luften ;)

Men det är ju så att min pappa har alltid sovit tungt och svarat fast han inte vetat om det...
En gång när jag kanske var så där 13-14år så ville jag ha lite pengar och pappa låg och sov.. Så gick jag in till honom i sovrummet och frågade om jag kunde få lite pengar... och svaret var naturligtvis JA. Och då sa jag: Jag vill ha 100kr går det bra? JA svarade han. Var på jag sa: kan jag få tusen kronor och han sa: JA... Men då tar jag det ur din plånbok då sa jag...
Men det skulle jag inte sagt, pappa flög upp ur sängen och skrek... Nej du djävul du.. ;)
det är ju nått man minns.. hehe

Jag glömmer aldrig när pappa skulle prata med mej om blommor och bin för första gången... :)
Jag vet att mamma hade sagt åt pappa att det fick han ta med mej. Jag hade själv varit tillsammans med en tjej ett bra tag och pappa kommer till mig och säger att vi måste prata om något viktigt. Jaha säger jag undrande. -Ja du vet den här tjejen du är med. ja säger jag. Gör henne inte på smällen bara, sen gick han. Det var vårat samtal om blommor och bin. Jag har ju fått hör på senare år att mamma vart rätt arg när pappa berättade om hur han la upp samtalet... :) 

Nu har ni fått höra några roliga historier ur min uppväxt men det finns många mer ska ni veta...
det kommer säkert flera....

Kvällen...

Har haft fullt upp hela kvällen med måleri av källartrappans tak... Han även med en fisketur med Tomas.. Vi fick iallafall några gäddor... Annars har det inte hänt så mycket idag.
Fick reda på att pappa och Lennart varit ute och plockat lingon i dag. Tur att pappa får komma ut i skogen lite. Han som alltid älskat naturen...
Nu tänkte jag att jag ska ta min älskade med in i sängen och sova...
Ska fundera ut någon rolig händelsa att skriva om i morgon om mig och pappa...
Kanske ska ta den om när mamma kuckelikuade på ett ben på köksbordet då... ler..
men jag kanske får skäll av mamma då ;)
God natt på er..
kul att lite nya besökare har dykt upp....


Hemma från en dötrist dag på jobbet

Idag va det verkligen tråkigt på jobbet. Hände inte mycket men nu är man hemma och ska sätta igång att måla taket till källartrappen. Pappa är ute med Lennart idag och hittar på något roligt hoppas jag... Tänkte själv ta en fisketur i kväll med kompisen Tomas få se vad det giver. Nej får väll ta och rappa på lite med målningen. skriver mer i kväll. kram på er alla...

Pappa och Jag

Igår satt jag här hemma med pappa medans mamma var ute med hunden. Pappa var som sagt ett riktigt busfrö i skolan det har jag alltid vetat om. Han och en skol kamrat Åke gjorde allt för att gör det surt för skolläraren. I går satt pappa och berättade om när do spikade fast skollärarens skor i golvet och hur dom åkte silverpil och mopeder... Jag vet ju att det mesta e sant och det är så otroligt att han kommer i håg så mycket även om det blir lite tokigt när han berättar. Det gör faktiskt inte så myckat att det blir tokigt. Jag hart ju hört dessa historier flera gånger förr men de är så skönt att se pappa skratta åt sina bus han gjort och kommer i håg...
Vi satt och pratade över en timme igår..
Jag frågade om han kom ihåg när han sköt skatan i körsbärsträdet med hagelbössan så trädgrenarna hängde. Det gjorde han och farfar var arg som ett bi men jag nekade sa pappa.

Vi pratade även om älgjakten när pappa och åke bestämde sig för att ta en laxöring i Åkes damm. Pappa fick napp på ett metspö av allt. En laxöring på 3-4kg. Han ropar på Åke!!! kom med håven, kom med håven....
Han får till svar: Håll ut!!! Jag sitter på dass, ska bara skita klart först. Där stog pappa och försökte hålla kvar laxen på metspöt. Men hur det än var ficka han upp den till sist. Du ska tro att mamma undrade var pappa hade knyckt laxen. Och det första hon säger skulle inte ni jaga och inte fiska.

Det finns många rolig historier runt min pappa och mig... 
Bl.a när han lät mig ta snöskotern på skolutflyckten när jag var 15år.. Och hur mamma hoppade på ett ben på köksbordet och gol som en tupp under en älgjakt.. men det kanske jag berättar om en annan gång ;)
 

Tillbaka efter kryssningen!!!

Vi hade en trevlig kryssning med god mat och goda vänner...
Jag kände att detta var behövligt. På färden över till Åbo gjorde vi inte så mycket vi satt mest och lyssnade på musik i baren och Amanda ville dansa men vågade inte. Tindra somnade vid åtta tiden i soffan i baren men vägrade gå och lägga sig med mamma. Det slutade med att mamma fick ta henne när hon somnat om...

Dag 2:
Det började med att barnen väckte mig kl 08.30 finsk tid och det var bara att gå upp...
Vi gick och åt frukost med barnen och sedan var vi i taxfree och handlade det sista inför hemfärden. Vi gick sedan och väckte Nisse och Maria som fortfarande sov...
Vi tillbringade timmarna fram till Lunch i poolen och bastun.. Det var då jag kände att det var just detta jag behövde, Att få kopla av en stund...
Efter detta var det Lunch. Mycket god mat i massor av mängder ;)
Det sista vi gjorde var att tillbringa vår tid i baren och barnen vågad äntligen gå upp och dansa.. Jag tror dom charmade alla som tittade även hon som sjöng.. för hon dansde på ett visst vis och barnen dansade efter och mellan två låtar så sa hon: V har dom sötatste barnen här på denna båt. Dom hade verkligen roligt och när bandet var klara och dom gick ner från scenen fick Tindra en kram av sångerskan.

Bad med barnenNisse Och Maria när vi äter lunchen
Jag och Amanda vid lunchen (obs jag är inte onyckter körde bil hem sen)Busiga Tindra kunde inte låta bli att hitta på bus...Efter resan var alla så trötta på bussen hem..
Det var i allafall en trevlig tur och det var nog lite tid med familj och vänner som behövdes....LITET inlägg innan resan....

Då så.. då bär det snart av till Finland med familj och vänner... Har haft ont i magen sen i går. tror att det är stressen men det finns bot på de med. Tänkte stanna på bolaget och köpa mej en flaska gammeldansk det brukar hjälpa med bara lite lite.. Det ska bli skönt att få koppla av och göra något annat ett dygn.

Kramar på er alla vi hörs om någon dag...

RSS 2.0