grötfesten 2011

Detta blir ett kort inlägg eftersom tiden inte räcker till idag!
Jag vaknade denna morgon med huvudvärk, öm rygg och trötta armar efter gårdagens arbetspas men idag tar vi nya tag.
Igår var det grötfest med demensföreningen Leksand och jag vart så glad. Tänk att nästan 90% av alla medlemar var där vi var runt 40 personer och vi hade trevligt med musik, gröt, kaffe och kaka. En riktigt lyckad kväll måste jag säga...


Ja som sagt jag måste åka nu ser jag men vi får se hur det ser ut med tiden i kväll. Då ska jag ha julklapps paketering här hemma närÄlsklingen min jobbar;)

Kram kram...

Tisdag

Det har varit full rulle över helgen med insättning av en insats i öppna spisen och städning. Jag har gnidit på så mycket jag bara orkat. Idag är det gröt fest med föreningen  och de tycker jag ska bli roligt.
Jag var och hälsade på pappa förra veckan, En jobbig stund som även bjöd på många skratt. Han har ju humorn kvar men jag tycker att det tar knäcken på mig just samma dag som jag är där. Det är som luften går ur mig efteråt.
Sen har det varit lite jobbigt för min älskade sambo som behövde åka iväg ett slag.  Så det har varit en tuff vecka förra veckan och i går på morgonen då ringde min kära mor och talade om att hennes bil inte gick så då fick hon låna min. 
Så det har varit lite upp och ner det senaste dagarna. Men det är klart att man ska ha det lite knöligt så man känner av när man har det som bäst. Allt kan inte bara vara en dans på rosor även om man önskade det i bland.  
Nej jag lär väll sätta fart upp tilll min kära moder för hon behöver bilen idag med...

Vi hörs!!!!

Fredag härliga Fredag

Nu sitter jag här igen med kaffekoppen i handen och ska göra ett litet inlägg innan jag far till jobbet. Kaffet smakar himelskt och jag känner att det ska bli underbart med helg.

Var och hälsade på min pappa igår . Det var tufft och vart mycket tankar som vanligt. Men det var så skönt att min bror var med och att  pappa var så glad. Han höll till och med på att tvångsmata mig med godis..
Jag tänker ofta när jag ser honom, Om det där skulle vara jag och jag visste att jag skulle gå en sådan tid till mötes och få denna j-la sjukdom. Skulle jag fixa de? Absolut inte! Jag skulle aldrig fixa det. Då tror jag det var en någon annan lösning på problemet. Att ha det livet som pappa har det kallar jag inget liv. Sen vet man inte hur mycket han förstår själv för han lever ju i sin lilla värld.

Jag önskar att jag hade mer tid att ge andra och även pappa i det här stadiet. Men man har en familj med barn, hundar och sambo och man inte glömma sin familj. Dom kommer alltid i första hand.

Jag hade hoppats att det var dax för en föreläsning snart så jag fick lite matrial att lägga upp här på bloggen. Jag skulle vilja det. Inte bara för er utan oxå för mig själv och för att det stärker mig som människa. Ni anar inte hur jag har vuxit som människa det två senanste åren och börjar känna mig mer omer tryg i mig själv..

Nej nu måste jag åka. börjar titta på klockan och den börjar rinna i väg..
Vi höres ikväll eller i morgon! Hoppa lång!

Torsdag

Jaha då fick man en ledig dag.. Idag ska jag till tandläkaren och sedan klippa mig sen ska jag försöka åka till edshult och sedan till nisses på något vänster. Men jag ska väll sy ihop denna dag oxå;)
Jag har lite grejaer jag måste fixa med hemma i kväll oxå tänkte jag.

Pappa hade bara sagt det löser sig och om man frågar min kära sambo så har en viss person också samma komentar när det blir lite mycket. Jag undrar vad han har fått det i från. Tänk vad mycket som går i arv från förälder till barn igentligen. Det är nått att tänka på;)

Den 29de Nov är det dax för årets grötfest för demensföreningen i Leksand. Det ska bli så kul jag pratade med Sören i går och hörde att det var 26 som var anmälda. Jag blev så glad att hör detta. Det ska bli så kul att få träffa lite fler medlemmar i föreningen och äntligen något som jag kan vara med på!

Nej nu måste jag åka så jag inte missar tiden på folktandvåden;)
Massor med kramar på er!

stress och Jultid

Oj oj oj vad veckorna rullar på och man hinner knapt med! Snart är det jul och sen är det påsk och midsommar. Vart tar tiden vägen om det ska gå så haär fort och man har inte fyllt 30 hur är det då vi 50 års ålder? Jag har den synen på livet att man ska inte stressa men denna värld är ju bara uppbygd på stress. Jag fattar inte!

Helgen har varit bra har hållt på att fixa en massa hemma på gården. På Torsdag så bär det av till Leksand och en ledig dag är det tänkt. Då ska det hinnas med Tandläkaren , Klippa håret , Neco och hälsa på pappa om jag hinner med allt. Ett stressat schema där med men det ska nog hinnas med;)

Den här tiden har jag gått och tänkt mycket på pappa. Just jul och vinter var den bästa tiden som jag hade med pappa som frisk. Det gör mig så ont naär vintern kommer och allt jag och pappa brukade göra tillsammans poppar upp i palneten. Hugga granen och fågeltallen det gjorde vi alltid tillsammans. Jag saknar den tiden! Man kan ju inte hjälpa att tankarna far dit hela tiden och man får det tufft med sig själv.

Oj nu måste jag nog åka klockan tickar men jag lovar ska bli lite bättre på att skriva men tiden bara rusar i väg. Kram på er så höres vi en annan dag....

En Torsdag och snart slut på veckan

Idag blir det full rulle på jobbet och bara att öka mot slutet av dagen. Jag hoppas att allt flyter på som det ska idag. Sen blir det lite masage innan det är dax för att åka hem och fortsätta hemma med allt pyssel.
Lyssnade lite på radio för några dagar sedan och hörde det här om att dom ska väga plöjorna för dom äldre och se om dom kan ha dom på sig lite längre. Är det trevligt? Man vet ju bara hur det var när mina barn hade blöjor och dom råkade få gå lite för länge. Man tyckte ju synd om dom.
Det är typiskt kommun tänk! Går det och spara någon lite krona  så är det bra. Men man tänker inte på den stackars personen som ska behöva gå med den där blöjan en timma längre. Vart är detta sverige på väg? Finns det ingen rättvisa för dom äldre\sjuka i samhället?

Det är bra nu har man retat upp sig själv innan man kommit till jobbet;)

Hej på er så hörs vi!


Helgen

Helgen har varit både rolig och givit mig många tankar och så. I söndags träffade jag pappa och åt tårta tilsammans med honom hemma hos min kär mor. Det tog verkligen musten ur mig.. När jag kom hem så var jag så känslomässigt ur balans och så har jag inte varit på länge. Tankar kom och tårarna trillade. Så har det inte varit alls på ett år. Nog för att jag varit nere men inte så långt ner i skorna.  Det var då skönt att se att pappa mådde bra och allt var som det brukar men jag tycker inte att det är ett vaärdigt liv. Varför inte få ha det bra när man blivit pensionär?
Han fattas mig otroligt mycket och just vid denna tiden på året gjorde vi så mycket tillsammans. Hämta granen till jul och en fågel tall, jagade varje helg. Jag hade önskat att set skulle varit så än idag.

Nej vi hörs klockan tickar och dax att jobba!

Torsdag med ärtor och fläsk;)

Tänk vad fort veckorna går jag hinner knappt med själv! Idag är det Torsdag och snart är det Fredag tänk vad skönt med lite helg. Själv siktar jag in mej på farsdag för då tänkte jag träffa pappa på något vänster och vis.
Jag tycker att det ska bli fint att träffa pappa igen efter som det var ett tag sen jag såg honom. Har inte velat varit dit på en vecka nu när jag har varit dålig och förkyld.

Annars Rullar livet på som vanligt och jag var på styrelsmöte i Tisdags och det var ju trevligt som alltid och jag hoppas på att vi får hit en riktigt bra föreläsare i mars. Det kan nog bli riktigt bra.

I dag är det bara att tok köra på jobbet  så jag kommer i kap det jag tappat förra veckan men det ska jag allt set till att det blir klart en del i dag. Det gäller bara att vara på ett gott humör för annars så krånglar det med färg eller spruta. Men jag brukar alltid glädja mej åt att det är inte så många som får stå och skvätta hela dagarna och ha det som jobb. Det kan vara rätt kul oxå;)  Så i dag blir det Radio Dalarna på högsat volym på radion och sen bara måla på för glatta livet. Det var någon konstig kulör i dag som vi ska försöka ta oss hand...

Ja just det jag vet oxå att Demensförbundet kommer starta ett forum på sin hemsida för barn och barnbarn som snart kommer att dra i gång. Jag kommer med den inon senare när det drar i gång och lägger ut en länk för detta..

Nej nu är det väl dax att plocka i hop allt jag ska ha med mig till jobbet och dra i väg..
Ha det bra och stor kramar på er!Äntligen på fötter
Nu har jag äntligen kommit på fötter och ska till jobbet efter nästan en vecka i sängen. De var väldigt länge sedan lag var så här sjuk. Ja vad ska jag berätta om denna vecka inte mycket har bara sett sängen i stort sett..
Men nu sitter jag och laddar inför denna vecka och vad allt det som hör till. Vi har styrelsemöte i morgon som jag ser fram i mot som jag hoppas ska bli bra!
Jag har läst i tidningen om hur dom vill  få det bättre på Eshultgården och det kan ju hålla med om till viss del och tycker dom gör ett kanon jobb som lägger ner energi i dennna fråga för det behövs eldsjälar om man ska strida om sådant.
Men tack vara dessa damer så fick dom mig och fundera. Apropå ingenting. Hur ser det ut på ett ålderdomshem angående brand. Tänk er om man är sängbunden och inte kan ta sig upp ur sängen och det börjar brinna. Hinner man få ut alla och går sängen att rulla ut igenom dörren eller är den för stor?  Hinner man få ut alla som är sängbundna eller det kanske inte finns personal som räcker till för att rädda alla!

Ett snille spekulerar ;) Jag har nog lite för mycket av det man kallar för fritid nu när jag varit sjuk. Nej men jag tycker detta är viktiga frågor och undrar bara om det görs kontroller på detta varje år eller om man skiter i det. Jag är lite nyfiken och ska försöka ta reda på detta tror jag för det intresserar mig lite.

Nej dax att knyta ihop säcken och dra till jobbet.. Hoppa long!

RSS 2.0