en vecka till

Veckan har varit mycket intressant och givnde. Jag har fått många förfrågningar denna veckan på olika saker. En del kanske blir av andra men jag har kort och gott fått mycket att fundera på. Men jag måste säga att trotts att veckan har varit jobbig så har det varit en Rolig vecka. Jag sitter här och tänker på vad jag gjort under veckan med ett leende på läpparna. M in käre mor är ute och åker sen sväng så jag tänkte att nu ska jag hälsa på pappa i veckan. Det känns som ett måste. Saknaden är stor och svår att fylla men man får leva med det. Nej nu blire det en kopp kaffe på brokvisten...

Torsdag

usch vad tiden bara rinner i väg. Det är otroligt vad mycket man har att göra med allt. Idag är det trots allt en ganska lugn dag. Nu bär det av till jobbet en timme sen måste jag en sväng till leksand. För att sedan tillbaka till jobbet och jobba. Men denna dag ser jag fram imot lite för idag så är det lite förberdelser och lite funderingar inför vad som komma skall lite längre fram mot sommaren. Men det får vi gå in på lite närmare lite längr fram i sommar. Jag ser på klockan att tiden tickar ifrån mig här med. Det är dax att driva vidare till jobbet så det inte blir som det blev i går när jag kom en timme för sent eftersom jag somnade om efter klockan hade ringt. Det är typiskta att man ska vara så trött när man ställer om klockan...

Vi hörs...

En dag på jobbetJag har mailat runt lite för att få lite draghjälp för att sälja mina stolar som jag då kommer att skänka pengarna för oavkortat till Leksands demensförening så nu går jag bara och hoppas på napp!

Veckan som varit

Oj vilken trött kuff man är i dag da.. Jag var ute med en kompis i går och handlade lite fiske prylar. Just nu laddar jag inför fisket som komma skall.
Föreläsningen i Onsdags var mycket givande och gav nya synvinklar på livet om hur man kan tänka om livet. Det är något man ska gå och lyssna på om man har möjlighet tycker jag. Denna föreläsning rekomenderas starkt. Jag har suttit och funderat mycket på pappa i dag och känner att det är dax igen att göra ett besök hos honom. Mycket kommer när i huvudet när det gått ett tag och man inte varit där men jag har inte haft den orken för stunden att hälsa på.

Veckan som har gått har varit givande och jag har haft både lite lekstuga och lite hårt slit på jobbet. Med andra ord en väldigt givande vecka. Tängte lägga upp ett lite videoblogg klipp senare under dagen.

på åter seende...

Full fart

Nu är det full fart dagarna i ända. Jag har kört lite övertid för att jag ska köra lite kort dag i dag. Så nu sitter jag här och har en kvart på mig innan jag ska vara på jobbet. Väskan är packad med frukt och matlådan. Så det är bara att tuta och åka. I dag är det dax att lyssna på föreläsningen på St persgåden något jag ser fram i mot.
Ja vad mer har hänt? I förgår passerade en varg genom byn här. Säger ryktet i allafall. Dax att koppla hundarna på kvällarna så dom inte blir kvällsmat åt vargen.
Nej nu börjar det brinna i knutarna igen.. Måste smita i väg till jobbet... Kanske tar en lite bloggning iu kväll efter föreläsningen...
Hej .. hopp

Lite bloggtorka

Har haft lite bloggtorka det senaste dagarna. Det har väll rullat på som vanligt och det har blivit ett par datum bestämmda för ytterligare två föreläsningar, en i Rätt vik och en på Öland. Det har varit fullt upp denna vecka med årsmöte för Leksands demens förening och även årsmöte för Siljansnäs fiskevårds förening som jag nu mera oxå sitter i styrelsen i. Det är två viktiga ämnen som jag brinner för. Fiske som är min hobby och demens sjukdommar som jag bara tycker drabbar fler och fler. Ibland undrar man var finns nöd bromsen för demens sjukdommarna?
Årsmötet i demensföreningen gick si så där enligt mig. Var fruktans värt nervös värre än när vi pratat inför över 100 pers när vi föreläst men det var ju mitt första årsmöte och alla är vi barn i början. Det har bara triggat mej mer. Så jag ser fram i mot ytterligare ett härligt år i föreningens styrelse.

På Onsdag den 21 mars ska jag försöka att åka och lyssna på en föreläsning med Lars Björklund "Hur ska jag orka" kl 13-16.  Detta är ordnat Via Anhörigstöd Leksands kommun, Leksands demensförening och Svenska kyrkan.


Nu är det dax att göra lite nytta här hemma.. Hörs snart igen 

Lördagen

Jag var ute med Farmor på en lite tripp tillsammans med min dotter Amanda. När vi står på balkongen hos min faster Inger så ser Amanda en taxi och hon säger: -med en sådan taxi brukar farfar åka varje morgon. Jag blir ställd och tänker på vad jag ska säga. Hon har nämligen inte träffa farfar sedan han flyttat in på boeende. Jag kramar om henne och förklarar att farfar är sjukare och berättar att han ju inte bor kvar hos farmor längre men om hon vill kan vi hälsa på honom. Hon säger: - Om han är sjuk då borde han få en spruta av farbror doktorn men hon vill gärna hälsa på. Sagt och gjort vi åker till Edshult och hälsar på. Vi kliver in och hon blir väldigt reserverad och vill inte prata med farfar så vi går en sväng och jag sätter mig och pratar med henne. Hon tittar på mig och säger att farfar är inte som han brukar och hon vill åka hem. Vi stannar en lite stund till och hon är jätte duktig men jag ser hur tankarna går. Jag känner så här i efter hand att det var bra att hon fick uppleva detta och att hon nu vet hur farfar är och att han faktiskt mår väldigt bra och att han är väldigt glad. Jag är så stolt över min tjej och en sten har släppt från hjärtat. Vilken underbar tjej jag har.....

Vilken dag!

Idag vart dom klara. Jag har fått två stolar av mina underbara chefer som jag tängt sälja och skänka alla pengar till Leksand demensförening. Jag kommer lägga upp här när, var och hur detta kommer att gå till lite senare. Jag har haft lite fullt upp de senaste dagarna och tittat på lite olika saker som kommer under mars månad. Har även börjat titta på nästa föreläsning som kommer i april i Rättvik.
I morgon jobbar jag sen blir det simma i Leksand. Ska bli så skönt att få röra på sig lite igen.Detta är dom fina stolarna som jag fått. Två orginal Leksands stolar....

Tisdag

Ja då var det Tisdag och i går fyllde pappa 66 år. Jag ska hälsa på honom i eftermiddag eller i morgon tänkte jag, Vi får se vilket det blir. Jag har inte haft så mycket att skriva om det senaste. Jag längtar så grymt till sommaren och det är dax att ta fram fiskespöt och bara sitta å mysa vid sommar stugan men det står väll inte på så är vi där. Jag får titta in i eftermiddag och lägga ett lite längre inlägg... 

En dag med svallande känslor

Idag är sådan dag när allt bara känns jobbigt. Saknaden efter pappa bara blev enorm när jag gick ut och tog en kopp kaffe på altanen. Precis som min käre far gjorde då vår solen började titta fram. Jag tänkte inte på det fören jag satt där och tankarna svallade över i skallen och känslorna började komma. Pappa fyller snart år och min bror och mamma ska in och fira lite idag med personalen och jag åker in på Tisdag tror jag. För som det är nu, så kan jag inte idag. Utan jag vill nog helst göra det själv oxå. Ibland fattar jag inte vad som hänt och varför blev det så här och hur kunde det gå så fort? Nej nu är det dax att rycka upp sig annars kan hela denna dag bli ett enda långt grubblande och tänkande. 

Jag måste säga att det är tur att jag valde att skriva på bloggen och prata öppet om min pappa och inte stänga in allt som jag gjordet till en början. Det hade aldrig fungerat och jag har träffat en del ungdomar som reagerat exakt lika dant som jag och vill inte prata om det men man orkar inte bära det inom sig. Ut med det bara annars blir livet som i en bubbla och man skyddar sig och stänger in sig...  

Föreläsning i Jönköping

Nu har jag hunnit sumerat och funderat över allt som har hänt nere i Jönköping. Jag har kommit fram till att Jönköping har en jättebra demensvård i och med deras demens Team som verkar fungera ypperligt bra och jag blev fruktansvärt glad över att höra detta. Jag hoppas att det poppar upp flera demens team i Sverige. Vi lyssnade på en Läkare som var fruktansvärt bra på att prata inför oss vanliga människor och andvände sig inte av massa medecinska termer som man inte fattar ett dyft av. Jag är glad att vi fick vara med på denna resa och fick lyssna på alla fina föreläsare. Men vi får inte glömma våran Stina-clara en fantastisk människa som berättade om demens förbundets arbete och uppgifter. Att ha henne i förbundet ger alla kraft mod och styrka att orka strida för en bättre demens vård i sverige.

Jag vill avsluta detta inlägga så som Stina-clara avslutade sin föreläsning.

den som tror att liten är svag har aldrig sovit med en mygga i sovrummet

RSS 2.0