Ett inlägg från sommarstugan

Detta inlägg kommer upp när jag kommit hem. Men nu i skrivandets stund sitter jag i sommarstugan och tittar ut över en vindstilla sjö.. Det kan inte hjälpas men minnen pockar på och jag undrar hur det hade varit om pappa varit med och varit frisk.. saknaden blir enorm och tankarna rullar hit och dit i huvudet.. känslorna sprider sig i kroppen och jag vet inte riktigt när tårarna ska börja komma.. Det är en saknad med blandad förvirring som far runt i kroppen och jag önskar att pappa kunde friskna till.. bara för ett par minuter.. Jag sätter mig bara för att skriva av mig en stund för att få lite utlopp för min känslor. Jag vet att om en stund så känns allt bättre.. Jag tar ett djupt andetag och börjar tänka på allt fint vi upplevt här ute och börjar dra på läpparna lite.. Jag kommer plötsligt att tänka på fiskmåsen kalle som var här för jämnan och blickar ut över sjön igen.. Undrar om han är kvar här eller om det är någon ny fiskmås här? Jag hör plötsligt ett välbekant ljud och ser lommen simma på sjön.. Allt blir så fridfullt och lommen låter så vackert medan solen saktar går ner.. Snacka om att det blev en härlig kväll.....


Så tråkig semester

När man äntligen för första gången i sitt liv får fyra veckors semester så har jag haft kortbyxor på mig max 2 dagar.. regn, regn och åter regn! Vad är det för fel på detta land? Är det så att man ska jobba jämt så kanske vi får fina sommar dagar..Vi får hoppas att det blir bättre så nästa vecka.. sista semester veckan så jag kan få göra någt skoj med barnen.. kanske tom bada..
 
japp idag ska jag iallafall ta en tur och handla då det börjar bli tomt i kylen..
Så vi höres antingen lite senare eller till kvällen..

Onsdag

igår var vi ut till sommar stugan och städa ur. Jag längtar ut till min energikälla och ladda lite batterier. Vi får se om det bär iväg dit igen eller inte. I sommar stugan hade vi det så mysigt jag och pappa och mamma när jag var liten. Stugan bvetyder allt för mig. Bara att få vara där ute och få kvalitetstid med fiske och umgås med familjen.. Att bara få vara och känna lugnet och njuta av utsikten tillsammans med dom man älskar. Jag förstår att pappa brann för detta ställe precis som jag! Jag tänker ofta på pappa när jag sitter där ute med fiskespöt i handen precis som han gjorde för. (Gud vad jag saknar dig pappa)..
Sen har jag börjat reagera ofta på mitt eget minne när det svikar! Varför? Ja skulle jag ínte veta så mycket kring demens och leve det liv jag lever så hade jag nog inte reagerat. Vi hade en diskution jag och min bror för några dagar sedan och kom fram till samma sak att man regerar så fort minnet sviktar. Dessutom har vi nog samma åsikt. Det gäller att leva i nuet..
 
Varför man älskar sommarstugan? Ja utsikten på kvällen talar för sig själv!
 
 
Sommarstugan är ett riktigt smultronställe på flera vis...

Ett litet besök hos pappa

Var och hälsade på pappa i lördags. han var så glad och vi var ut på en härlig promenad tillsammans. Vi satt tillsammans på en bänk utanför Edshult och pratade och jag tyckte mig se att han förstod en del iallafall. Det var tungt att åka dit men efteråt kändes det så skönt att få det gjort. det var länge sedan jag var där men nu fick jag äntligen en lite stund över till ett besök. Jag känner mig lite seg i kroppen idag och min älskade sambo ligger halv krasslig i sängen. Jag har ju hört att många är förkylda men jag vill inte ha någon förkylning nu när det är semester.
 
 
 
Jag och pappa sitter och myser i solen på en bänk och pratar.. Man får vara glad över att han är så glad..
 
Tittar in snart igen! höres i morgon!

Semester tider...

Nu när jag har semester så känns det som jag gått in i dvala.. jag har aldrig varit ledig fyra veckor sedan jag gick ut gymnasiet. Så dett känns konstigt ska ni veta.. Idag är en sådan dag jag inte vet vad man ska hitta på men det blir väll något i slut endan;)
Jag måste prisa demenssköterskan som ringde mig i går helt utan anledning bara för att fråga om jag undrade om något över pappa och om jag hade andra funderingar. Jag vart helt ställd men helt underbart det kallar jag att bry sig.. Inget som hade hänt utan bara ringde för att höra hur jag mådde och om allt var bra eller om jag hade funderingar kring pappa.. Detta måste jag säga att jag uppskattar. Jag tänkte åka in och hälsa på honom i eftermiddag. Sedan håller vi på att tittar fram i mot ölands föreläsningen som nu närmast står för dörren.. Det ska bli spännande och en trevlig liten weekend.. Annars rullar det på som det ska och när vi far till öland då åker datorn med och kameran.. så då kan det bli lite videoblogg kanske och lite klipp i från konferensen där nere. Det blir 23-26 augusti...
 
höres snart igen

Regn ,regn och åter regn

Vad blir det av denna sommaren da? Önskar det va fin väder och man kunde gå ner och bada med sina älskade barn i sjön. Nej nu kan man gå ut och ta en dusch istället i ös regnet. Det blir ju bara översvämmningar och bara tråkigheter. Jag siktar på att åka iväg en vända till sommarstugan en dag och bo där med barnen och bara ha det bra och ha lite kvalitetstid. Att bara få sitta och njuta vi elden och bara må gott.. De är ju fantastiskt fint!
 
Så ser det ut när vattnet drar fram, efter allt regn..
 
Jag måste ta en tur in till pappa en dag här oxå.. Det börjar bli länge sedan.. Sen vill jag ta en tur upp till mitt eget privata zoo hemma hos min bror som man kan besöka och titta på kaniner,höns,ankor,katter,hundar etc etc. För nu har det även blivit dvärg getter som kan bli intressant att titta på..
 
Nej nu blir det frukost! Illafall kaffe;)
 

Semester

Igår började semestern och jag och en barndomsvänn var ner och badade tillsammans med våra barn i sjön. Det var faktiskt riktigt skönt i vattnet. Det var länge sen jag ´hade så trevligt. Vi grillade och åt tillsammans med våra familjer nere vi sjön och bara hade mys tillsammans. Det kallar jag kvalitets tid! Jag har inte haft så jobbiga tankar kring pappa utan det flyter på dag efter dag. Det är klart att ibland kommer det en down period som inte är så rolig. Men jag måste sägha att pappa har det ju bra i Leksand och trivs med sitt liv.. Även om saknaden är enorm så kan man inget göra. Det är väll det som känns värst att man är så fruktansvärt hjälplös i stunder som man skulle vilja bota alla med demens...
 
Nu ska jag ha lite semester och det jkänns jätte konstigt. Jag har jobbat varje sommar enda sedan jag gick ut skolan och nu har jag fyra veckors semester.. Under den tiden ska jag försöka att skaffa lite mer filmmatrial och jobba lite på en föreläsning som ska hållas på Öland i Augusti och så kommer jag att blogga desto mer nu när jag är ledig;)
 
 
Hoppas vi får en soligare andra del av sommaren nu da.. och hoppas att alla ni som läser får en fin sommar!
Hörs  snart igen..

Lycklig!

 
Idag känns det som jag gått runt och flinat mest hela tiden. Jag fick höja ribban lite på största gäddan jag fått på spö! Jag lyckades kroka en som vägde ett kilo mer en mitt förra rekord! Jag sa direkt när det högg att det är större och när den kommer till båtkanten då säger min älskade sambo! -Klipp av reven till det där monstret. Detta går aldrig.. Men med lite hjälp av min bästa kompis Tomas så hade vi den snart i båten!
 
 
115cm och 8,34kg

RSS 2.0