Gott nytt År

Hoppas ni får ett gott nytt år alla läsare och hoppas ni tar hand om er under nästa år. Jag satt nyss och läste om hjärnan och hur den fungerar och fick ett exempel på detta som jag ska skriva i nu. 

Försök läsa detta!
 Mänisnaks hjnräa kan lsäa oedrn i vlkien odnrig som hlset, det edna vkitgia är att den fsötra och stsia btkosaevn stetir på rtät palts.Rsteen kan vraa hluler om bluler och du kan ädnå lsäa det uatn ngåra porlbem. Hägtfit va?

Vi har en otrolig datamaskin i huvudet var rädda om den!

Jag har funderat mycket och skulle vilja göra så mycket men de har inte hänt så mycket;) Men det kommer att ta fart nu efter nyår. Har en del jag håller på med så där på sikt som kommer bli bra.
Jag skulle väll ha varit till pappa men det får vänta. Just nu har jag en person som är viktigare i familjen som jag måste prata med och hoppas på att den personens problem löser sig. Man måste räcka till till alla man vill och för att orka så får man ta en sak i taget och bara göra det man orkar (tänk på det ni som är hemma med någon som är drabbad med demens. sök hjälp i tid!)

Nej dax för frukost till mina barn och sedan skriva lite mail och ringa ett par samtal...

Sådan Far sådan dotter

Onsdag

Gud vad skönt nu är julen över och snart kan allt bli som vanligt igen. 
Sitter här och funderar på om jag ska börja bege mig mot jobbet eller om jag ska vänta en liten stund till. Nej jag tror jag stannar inne en stund till. Jobba det gör man ju så mycket ändå!

Hoppas alla har haft en fin jul för det har då jag haft lite konstig och mycket funderingar men barnen har haft det jätte bra och det är huvudsaken. Mina barn fick köpa en lite snöglob till sin mamma i julklapp men istället för snö så var det hjärtan i och  ett kort på dom och när mamma öppnade så sägare Amanda. -Det är hjärtan i för att vi älskar dej så mycket. De var så fint sagt och det kom från hjärtat och det fick mig att tänka till lite extra. Kärlek och värme det är väll det som betyder mest här i världen. Att ha så fina barn ger en sådan glädje även om man kan tänka sig att sälja dom på blocket i bland som jag skoja;)


Snögloben med mina barn!

Hej hopp


God Jul

I går var jag och åt julbord med min Far på Edshultgården. Mycket trevligt och god mat. Det gjorde julen lite konstig för mig men det gör inget. Det är ju barnens högtid. Pappa var lite virrig i början men det lugnade ner sig. Jag placerade honom med ryggen till alla som vär där och åt så då gick det bra.Dan före doppare dan

Jaha då var det dagen före och jag jobbar men jag ska visserligen bara göra halv dag... Som ni förstår så har vi lite bus för oss på jobbet i bland  och nu är jag sugen på att göra något men jag vet inte riktigt vad. Har ni någon idé?
I dag när jag kommer hem från jobbet så har jag väll som alla lite jul bestyra att syaala med. Några klappar som fortfarande ska slås in och julskinkan ska grilljeras och ett måste! Jag ska göra appelsinris;)
Det är min favorit på julen! Sen blir det väll bara att sjunka ner i soffan och följa uppesittarkvällen oxå.

Ja just det. Jag och min bror åker på en resa till Östersund! Det vart så i januari. Vi ska dit och föreläsa den 16 januari och kommer hem den 17de. Jag tänkta att jag skulle ta med mig datorn och ni ska få följa den resan. Sedan den 22 Februari så blir det föreläsning i Mora. Det blir mycket spännande dom kommande månaderna. kommer och ta med videokameran och videoblogga lite då troro jag;)

Nej nu blir det full fart till jobbet men jag åtekommer i kväll under julstöket... Stora kramar på er...

Kent-Morgan

God kväll!

Jag har fått en liten vänn som flyttat in i snickeriet på jobbet. Denna lilla vänn har jag döpt till Kent-Morgan och han är inne i snickeriet varje morgon. Jag sa lite sköämtsamt att jag skulle bjuda in Kent-Morgans alla vänner så Lasse skulle få en chock på morgonen när han kom till jobbet på morgonen och i dag hade det hänt. En kompis hade flyttat in utan inbjudan.Kent-Morgan!Kent-Morgans nya vänn. Det hade varit roligt att se Lasses min i morse;)
(Jag tror att det varit någon som busat med Lasse)

En rolig dag!

I dag har jag och min bror fått en förfrågan om att åka upp till Örnsköldsvik och föreläsai januari. Vi ska suga lite på det och bestämma oss inom en snar framtid. Dessutom blir det en föreläsning i Mora den 22Februari så nu har vi lite att se fram i mot. Det är ju lite som terapi för oss att berätta om hur det är att ha en pappa som drabbats av Alzheimers (demens)
Det har gått bra på jobbet i dag och jag börjar se ett slut och börjar blicka mot jul med mina älskade barn. Dom bara går och väntar på Tomten.
Jag har gått och irriterat mig lite på carema och undrar hur det fungerar hos dom. För några veckor sedan lyssnade jag på radion och hörde det om den demens sjuka som carema hade hand om och som dog av svält. Då undrar man ju vad det är för vård man sysslar med. Det är fruktansvärt att något sådant får inträffa i Sverige, Nej Usch vart är vården på väg?
Sådant får bara inte inträffa! Jag är så glad att pappa har det så pass bra som han har det.

Nej nu är det dax att ta hand om min små änglar som bara busar idag.. Vilka troll jag har...
Ta hand om er...Fjärde Advent

Igår vart det en sådan där dag när jag vart ganska ur jängorna men det blir ju sådan dagar oxå här i livet. Nu sitter jag här och försöker ta fart så jag kommer till jobbet och hinner med allt som ska hinnas med på jobbet.
I går var det den fjärjde advent å ändå är det nästan en vecka kvar till julafton. Lite tråkigt, Hade gärna fått julen överstökad. Det är bara ett sånt flackande och farande under jul.


Jag har lite kort om tid denna morgon men jag ska göra ett inlägg till i kväll om jag har tid. Det är lite grejer på gång som jag håller på att fixa med på jobbet som jag ska försöka klämma in denna vecka men det kanske inte går som är för Demensföreneningen Leksands skull men vi får se om det finns möjlighet att klämma in det kan bli svårt alla vill ju ha allt till jul och jobba är det inte ont om just nu. Tänkte att det blir några timmar övertid denna vecka.

Vi höres i kväll måste rusa...


en jobbig natt

Klockan är lite över 06 på morgonen och jag har sovit så dåligt i natt.  Nu på morgonen har jag bara drömt mardrömmar och känns som det är lika bra att kliva upp.
Jag har gjort upp en eld i öppna spisen och tänkt att jag skulle sätta på lite kaffe. Ibland så kommer mitt liv i kapp och jag drömmer mardrömmar om det som jag upplevt förr om åren. Alla har vi ju haft våra tunga tider i livet. Jag hra drömt om när farmor var dålig och när pappa fick diagnosen det har jag aldrig gjort förut. Nej en riktigt jobbig natt.

Nu ska jag sätta på lite kaffe och pigga upp mej lite för jag har lovat barnen att ta in granene i dag för i veckan kommer det bli så mycket ändå..

Kramar på er....

Helg

Då var det helg och jag sitter här och ska strax gå in i duschen. Idag ska vi på begravning i Blge och så ska vi försöka hinna med att handla lite innan julen är här. Vi har en hel dag framför oss och det ska hinnas med mycket och jag hoppas vi hinner.
Veckan har varit tuff, Allt ska ut innan jul på jobbet och det är mycket julstök hemma.

Jag satt hemma här om dagen och tänkte hur man själv skulle reagera på diagnosen Alzheimers. Jag skulle nog bli knäckt och skulle nog inte vet hur jag skulle göra. Jag såg på svenska hjältar galan i går med tårar i ögonen och tänkte just på detta när tjejen fick priset som hade blivit friskförklarad från canser. Ja canser går och bota men inte Alzheimers och jag var väldigt glad att hon blivt friskförklarad och för allt hon gör för de drabbade en Sann hjälte. Det är en hämsk sjukdom även det och månag går bort i den. usch och fy det finns så mycket orättvisa i denna värld men tänk på att ingen kan göra allt men själv kan man göra något...

Nej nu ärt det dax att duscha och sen är det dax att gör sig i ordning..
Ta hand om er så hörs vi snart!

En onsdag

Min käre sambo tyckte att jag inte var riktigt riktig idag när jag kom och skulle vara lite romantisk. Jag sa några väl valda ord.
-Kärlek är att dela en nyskakad pommac med den man älskar och känna kärlekens rus stiga som björksav i kroppen.
hon sneglade på mej som om jag inte var riktig. Ni ska veta att jag hade svårt att hålla mej för skratt men så sa jag -Jag vet att jag inte är riktig men vem orkar det i detta samhälle?
Man får väll bjuda lite på sig själv i bland;)

Idag har det varit full fart hela dagen men nu hade jag tänkt att varva ner ett par kilo och följa reffet på Leksands matchen.

Sen är det dax att sova så jag fixar morgondagen och snart är det helg igen och då blir det Blge och begravning. jag har inte så mkt att skriva idag fast jag har mycket i tankarna jag tänkte ta upp längre fram. Bl.a om vården i sverige som börjar reta mig mer och mer. Men återkommer om det lite längre fram idag bjuder jag bara lite på mig själv;)


En liten jul bild

En liten jul bild på mina barn i höst slasket;)Mina små änglar! (iallafall när dom sover;)  )

Funderingar

Jag har mycket tankar och funderingar. Jag hade velat gett min pappa något fint till jul men det går inte. Han skulle inte förstå. Att ge sin pappa ett gossedjur eller godis är nog det ända alternativet. Jag kan förstå dom som sitter i samma situtaion som jag och tycker det är jobbigt med en pappa/mamma som går och bär på ett gossedjur hela dagen. Själv har jag redan accepterat detta men jag tycker det är jobbigt att jag inte kan ge pappa något mer så han förstår hur mycket jag älskar honom. Varje gång jag är dit och pratar med honom så föröker jag säga att jag älskar honom. Jag ser att han inte förstår vad jag menar och han vet inte vem jag är. Att ha en pappa som finns som ett skal och ser ut som din pappa men ändå inte finns där själsligt är fruktansvärt att se. Det är svårt att förstå och svårt att accceptera men när du väll gjort det så är det bara leva i ett enda långt sorge arbete.Jag älskar dej pappa hoppas vi träffas igen och får en pratstund.... Jag hoppas att min friska far finns någonstans där ute...


Ett gott skratt

Vi får slänga in ett gott skratt i mellan åt. Är lite trött på livets onda ting och att man aldrig kan få vara riktigt glad. Så jag slänger en liten rolig historia här...

 
Den mexikanska pigan ville ha lönehöjning, det var värdinnan mycket missnöjd med och bestämde sig för att prata med henne om det.

Hustrun frågade: Maria, varför ska du få en lönehöjning?
Maria: Si Senora, finns tre skäl till varför jag vill få en höjning. Det första är att jag stryker kläder mycket bättre än du.
Hustrun: Vem har sagt att du stryker bättre än mig?
... Maria: din man.
Hustrun: oh
Maria: För det andra, jag är en mycket bättre kock.
Hustrun: Nonsens! Vem har sagt att du lagar mat bättre än mig?
Maria: din man.
Hustrun: oh
Maria: För det tredje, jag är en bättre älskarinna än du ...
Hustrun: (förbannad) och det sa min man också ?
Maria: Nej, Senora, detta sade trädgårdsmästaren.

Drottning Silvia från 2006

Detta var det jag satt och tittad på i vecka om Alzhimer och drottning Silvia. Jag lägger upp det ifall någon vill titta;)
Andra advent

Hej! Hoppas ni haft en fin andra Advent. De måste jag säga att det har jag haft.. Vi var ut en tur och tittade på hur fint vi bor och samtidgt passade vi på att grilla lite korv vid en tjärn långt inne i skogen. Helt underbart..
Just nu är det full rulle på hjärnkontoret med mycket på jobbet och mycket som ska hinnas med innan jul men det löser sig som min pappa brukade säga. Man får ta en dag i taget.
Jag satt och tittade på en gammal intervju från 2006 med drottning Silvia om Silvia hemmet och hur det var för henne och hennes mor som vart drabbad av Alzheimers. Mycket intressant! (jag kanske lägger upp den på bloggen vid ett senare tillfälle!Tänk vad vackert vi bor!Den andra advent gjorde jag som jag skrev förut. Jag tände ett ljus för alla nära och kära som gått bort och ängnade en tanke åt dom istället för att tända det andra ljuset.

På Julafton ska jag åka och äta mat men min pappa och sedan åka hem och fira jul med mina barn. Dom är så uppseplta inför julen och det är ju deras tid. Dom kom nys och tittade ut och såg att det har snöat i natt och gissa om dom vart glada. 

Nej nu måste jag åka till jobbet för annars saknar dom väll mig. Har tagit lite sovmorgon idag...
Vi hörs snart! 

Alzheimers valsEtt litet klipp hur jobbigt det kan vara med denna sjukdom. Ett klipp ur Alzheimers vals...
En film som är sevärd för att kunna förstå hur jobbigt det måste vara för den drabbade..

En underbar morgon

En underbar start på dagen. Jag vaknade i dag med en underbar syn! Min kära samb och mina älskade barn stog vid sängkanten med kaffe och smörgås. Det får mig att tänka tillbaka på när jag var liten och började göra kaffe på säng till min mamma och pappa. Jag började med det och såg att dom blev så glada så varge helg gjored jag det. Det enda problemet var att jag var så morgonpigg så det vart tidigare och tidigare och mindre och mindre uppskattat. Tillslut när jag började komma vid femtiden då bad dom mig sluta. Det kan man ju förstå vem vill kliva upp kl 5.00 en helg ;)

När jag väl kom upp så möttes jag av en underbar syn igen min älskade familj stog och bakade lussebullar tillsammans i köket. Tänk var underbara dom är..Det har varit en vecka som har varit upp och ner och Lindas "Farmor" har fått somna in i den eviga vilan. En sorg som drabbat oss alla. RIP

Jag själv föröker att komma i lite julstämning men det är inte det lättaste. Man har mycket som kommer och går i sin lilla skalle. Men huvudsaken är att barnen får en underbar jul. Det är barnens tid och jag vill ge dom all kärlek och värme under julen! Det är det dom ska minnas under livet.. Precis som jag har gjort...

Hoppas ni alla får en trevlig andra advent. Jag själv ska tända ett ljus för alla nära och kära som gått bort under min livstid och ängna en tanke åt dom.. Ta hand om varandra..

Kram på er


RSS 2.0